Αξιωματούχος Βενεζουέλας: Ο Γκουάιδο εγκέφαλος κυκλώματος διαφθοράς

Αξιωματούχος Βενεζουέλας: Ο Γκουάιδο εγκέφαλος κυκλώματος διαφθοράς

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι δύο από τους εκπροσώπους του Γκουάιδο, καταχράστηκαν δεκάδες χιλιάδες δολάρια που χορηγήθηκαν από τις κολομβιανές αρχές και την Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ.

Ο γενικός εισαγγελέας του Καράκας δήλωσε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης συμμετέχει άμεσα στην κακή διαχείριση των χρημάτων που προορίζονται για τη στέγαση απόρων προσφύγων της Βενεζουέλας στην κολομβιανή συνοριακή πόλη Κουκουτά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας Ταρέκ Γουίλιαμ Σαάμπ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η υπηρεσία του είχε ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις πρόσφατες αναφορές για διαφθορά ανάμεσα στα μέλη του πολιτικού κόμματος της Λαϊκής Θέλησης του Χουάν Γκουάιδο που ήταν επιφορτισμένα με την φροντίδα των προσφύγων της Βενεζουέλας.

«Το υπουργείο ξεκίνησε ποινική έρευνα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που δημοσιοποίησαν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι εθνικές αρχές για τη διαφθορά στον χειρισμό των χρημάτων που διατέθηκαν για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες της Βενεζουέλας στην Κολομβία», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

CC0

Αντιπρόσωποι του Γκουάιδο κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση χρημάτων της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με τον Σάαμπ, οι δυο χρησιμοποίησαν τα χρήματα για προσωπικά έξοδα, αλκοόλ και πόρνες, τα χρήματα πιστεύεται επίσης ότι χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση της αποσταθεροποίησης της Βενεζουέλας, σύμφωνα με την έκθεση του Europa Press.

Ο Σάαμπ αποκάλσε τον Γκουάιδο ως το αφεντικό της «μαφίας διαφθοράς», σημειώνοντας ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι υπεύθυνος για ολόκληρο το σχέδιο.

Ο Σάαμπ ζήτησε επισήμως από τις κολομβιανές αρχές να προσκομίσουν αποδείξεις για τις παρατυπίες των εκπροσώπων του Γκουάιδο, τους οποίους ανέφερε ως «κακοποιούς» και «ανεπιθύμητα πρόσωπα».

«Τα κεφάλαια που έχουν κατασπαταληθεί από αυτούς τους ανθρώπους που ορίστηκαν από τον Γκουάιδο ως αντιπρόσωποι του στην Κολομβία λαμβάνονται από τη Βενεζουέλα, επομένως βρίσκεται εντός της δικαιοδοσίας μας να ερευνήσουμε», δήλωσε ο Σάαμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις εκθέσεις, ο Γκουάιδο δήλωσε ότι «δεν θα ανεχτεί» τη διαφθορά στις τάξεις του και ανακοίνωσε μια δική του έρευνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.