ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιαγιά 103 χρόνων τρέχει σε αγώνες στίβου – Την αποκαλούν «τυφώνα» (βίντεο)

Γιαγιά 103 χρόνων τρέχει σε αγώνες στίβου – Την αποκαλούν «τυφώνα» (βίντεο)

Η Αμερικανίδα Τζούλια Χόκινς μπορεί να έχει περάσει τα 100, αλλά όχι μόνο έχει θέληση για ζωή, αλλά σπάει και όλα τα ρεκόρ στον στίβο, τρέχοντας σε αγώνες 50 και 100 μέτρων.

Η Τζούλια Χόκινς μέχρι να κλείσει τα 100 ήταν άλλη μια συνηθισμένη αιωνόβια γιαγιάπου ζούσε στις ΗΠΑ.

Η αποκαλούμενη και «τυφώνας», κάτοικος του Μπάτον – Ρουζ στη Λουιζιάνα, αποφοίτησε από το κολλέγιο το 1938 έχοντας πτυχίο δασκάλας. Μόλις πήρε σύνταξη, στα 81 της έκανε για πρώτη φορά ποδήλατο και μάλιστα κέρδισε δύο χρυσά μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ηλικιωμένων.

Φυσικά, αυτό δεν ήταν αρκετό για την κ.Τζούλια. Η προ-γιαγιά και πρώην δασκάλα άρχισε να ασχολείται με τα σπριντ και πριν από δύο χρόνια έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ., στην κατηγορία της ηλικίας της, με επίδοση 39,62’’.

Φέτος, στους Εθνικούς Αγώνες, όχι μόνο συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ., αλλά πήρε το χρυσό και στα 100μ., ούσα η πιο ηλικιωμένη που κέρδισε ποτέ ανάλογους αγώνες.

Το 2017 δήλωσε σε συνέντευξη πως «ποτέ δεν έκανα προπόνηση κι ούτε έχω προπονητή. Όταν πλησιάζουν οι αγώνες, απλά θα αρχίσω να τρέχω κάθε μέρα για να κρατηθώ σε φόρμα και ίσως συμβουλευτώ και κάποιον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον «τυφώνα» ή μάλλον την «Κυρία των λουλουδιών», όπως προτιμά να την αποκαλούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.