ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλία: Α/Α πύραυλο (!) βρήκε η Αστυνομία κατά την διάρκεια επιχείρησης

Ιταλία: Α/Α πύραυλο (!) βρήκε η Αστυνομία κατά την διάρκεια επιχείρησης

Μια μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, την οποία οι Αρχές της γειτονικής χώρας δούλευαν για περίπου έναν χρόνο.

Η επιχείρηση έγινε στη Βόρεια Ιταλία, με στόχο να εξαρθρωθούν ακροδεξιές ομάδες.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε αλλά και σε Μιλάνο, Βαρέζε, Πάβια, Νοβάρα και Φορλί.

Μάλιστα, στα χέρια των αστυνομικών έφτασαν και κάποια ευρήματα που δημιουργούν αίσθηση, με αρκετά αυτόματα όπλα, μαχαίρια, κράνη, ρόπαλα, αλλά και έναν πύραυλο εδάφους-αέρος, που είναι κατασκευασμένος στη Γαλλία και χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Κατάρ.

Βάσει των όσων αναφέρονται στα ιταλικά ΜΜΕ, τρία άτομα συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων και ένας 50χρονος, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τη Forza Nuova στις τοπικές εκλογές του 2001 και ο οποίος έχει «λερωμένο» ποινικό μητρώο, καθώς έχει κατηγορηθεί για πλαστογραφία εγγράφων το 2003.

Η έρευνα έδειξε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και Ιταλοί μαχητές που είχαν πολεμήσει στο Ντόνμπας της Ουκρανίας, ενώ οι ίδιες ομάδες είχαν καταφέρει να εισέλθουν και ανάμεσα στους τιφόζι ποδοσφαιρικών ομάδων.

Μάλιστα, σε περιοχή του Τορίνο ανακαλύφθηκε και ένα ιστορικό πανό των Drughi Giovinezza, του πιο δημοφιλούς γκρουπ ultras της Γιουβέντους. Επίσης, οι Αρχές βρήκαν στα σπίτια που έκαναν έφοδο και υλικό από κάποια αντικείμενα που ανήκουν σε ένα άλλο γκρουπ οπαδών της «Γηραιάς Κυρίας», το Tradizione.

Σε ένα από τα πανό υπήρχε το μήνυμα «αλληλεγγύη για τον Κάρλο Φάμπιο Ντ’Άλιο, ο οποίος θεωρείται ο ηγέτης της ομάδας Legio Subalpina, ο οποίος είχε συλληφθεί για παράνομη κατοχή πολεμοφοδίων και ο οποίος τελικά έμεινε ελεύθερος την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκτός από τον πύραυλο, τα όπλα και τα πολλά πολεμοφόδια, στα ευρήματα των Αρχών κάνουν την εμφάνισή τους και αρκετά ναζιστικά και φασιστικά σύμβολα, με τη μορφή του Μουσολίνι να κυριαρχεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.