Χίθροου: Ποια μέτρα ασφαλείας; – 12χρονος μπήκε σε αεροπλάνο χωρίς εισιτήριο

Χίθροου: Ποια μέτρα ασφαλείας; –  12χρονος μπήκε σε αεροπλάνο χωρίς εισιτήριο

12χρονος δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα και ήταν ασυνόδευτος. Παρόλα αυτά, μπόρεσε να μπει σε πτήση της British Airways από το Χίθροου με προορισμό το Λος Αντζελες. Εγινε αντιληπτός μόνο όταν οι αεροσυνοδοί ζήτησαν να δουν την κάρτα επιβίβασής του, προκειμένου να τον οδηγήσουν στη θέση του.

Τον έβγαλε η αστυνομία του Χίθροου

Ο πιτσιρικάς, που εκτιμάται ότι είναι Ολλανδός, αρνήθηκε να συνεργαστεί, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση. Τελικά κλήθηκε η αστυνομία του Χίθροου για να τον απομακρύνει από το αεροσκάφος. Εξαιτίας αυτής της «τρύπας» στην ασφάλεια, όλοι οι επιβάτες βγήκαν από το αεροπλάνο και πέρασαν ξανά από έλεγχο, με συνέχεια η πτήση να καθυστερήσει για περισσότερες από τέσσερις ώρες!

Ξεγέλασε την ασφάλεια

Τώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς ο 12χρονος κατάφερε να παρακάμψει τους αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας του Χίθροου. Μια θεωρία, σύμφωνα με την Telegraph, είναι πως πρόκειται για επιβάτη transit, που έφτασε στο αεροδρόμιο με εισιτήριο για τον τελικό προορισμό του, αλλά θέλησε να διαπιστώσει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει δίχως κάρτα επιβίβασης.

Για όποιο λόγο κι αν το έκανε ο 12χρονος, το γεγονός προκαλεί ανησυχία για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων ασφαλείας στο Χίθροου, που αποτελεί το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία και την Βritish Airways για να κατανοήσουμε πώς ένας μη εξουσιοδοτημένος επιβάτης μπήκε σε λάθος αεροσκάφος. Δεν αποτέλεσμα απειλή για την ασφάλεια και, καθαρά προληπτικά, το αεροσκάφος ελέγχθηκε εκ νέου και αναχώρησε. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές και τις εταιρείες για να διατηρήσουμε το αεροδρόμιο ασφαλές», ανέφερε σε ανακοίνωση το Χίθροου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.