Μανχάταν: «Χάος» από πολύωρο μπλακ άουτ

Μανχάταν: «Χάος» από πολύωρο μπλακ άουτ

Η εταιρεία ηλεκτρισμού Con Edison δέχθηκε εκ νέου επικρίσεις σήμερα, έπειτα από μια σειρά διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, που έπληξαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, λίγο παραπάνω από μία εβδομάδα μετά την τεράστια βλάβη που βύθισε στο σκοτάδι το Μανχάταν.

Περί τους 53.000 καταναλωτές δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα χθες το βράδυ, κυρίως στο Μπρούκλιν. Σήμερα το πρωί, η Con Edison είχε αποκαταστήσει το ρεύμα σε περισσότερους από 30.000 καταναλωτές, ενώ προβλέπει να το κάνει έως το απόγευμα τοπική ώρα για τους εναπομείναντες 21.500 καταναλωτές που παραμένουν έως αυτήν την ώρα στο σκοτάδι.

Σε αντίθεση με το περιστατικό της 13ης Ιουλίου, που οφειλόταν σε βλάβη σε γραμμή υψηλής τάσης, αυτήν τη φορά η ίδια η εταιρεία πήρε μονομερώς την απόφαση να διακόψει χθες την τροφοδότηση σε ένα τμήμα του δικτύου «για να προφυλάξει τις ζωτικής σημασίας υποδομές».

Ο πάροχος ενέργειας σημείωσε ότι η κατανάλωση είχε ανέλθει σε νέο ρεκόρ την Κυριακή στις 18.00 τοπική ώρα, με 12.063 μεγαβάτ, την τρίτη ημέρα ενός κύματος καύσωνα που πλήττει τις ανατολικές ακτές της χώρας.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης είχε ως αποτέλεσμα να διατυπωθούν σφοδρές επικρίσεις σε βάρος της Con Edison, που έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο πολιτικών αξιωματούχων της Νέας Υόρκης μετά τη βλάβη της 13ης Ιουλίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν χωρίς ρεύμα 73.000 καταναλωτές.

«Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος από την Con Ed» δήλωσε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει μονομερώς σε διακοπές στην ηλεκτροδότηση ελήφθη «όταν άρχισε να νυχτώνει, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα ασφαλείας, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν».

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέπτυξε επιπλέον 200 αστυνομικούς στις πληγείσες περιοχές και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο έστειλε επιτόπου 200 στελέχη της πολιτειακής αστυνομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο ανέφερε ότι μίλησε χθες και σήμερα με τον πρόεδρο της Con Edison Τζον Μακάβοϊ, ο οποίος δεν του έδωσε «καμία απάντηση» για τους λόγους της διακοπής και «για όσα έπρεπε να γίνουν για να διασφαλιστεί ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.