ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Καταζητείται Αμερικανός για δολοφονίες στον Καναδά και το Τέξας

Καταζητείται Αμερικανός για δολοφονίες στον Καναδά και το Τέξας

Ένας Αμερικανός φυγόδικος για ανθρωποκτονία στο Τέξας καταζητείται και για τη δολοφονία ενός νεαρού Αυστραλού και της φίλης του στη Βρετανική Κολομβία στον Καναδά.

Το βράδυ της Δευτέρας (22.7.2019) η αστυνομία του Καναδά (GRC) απηύθυνε έκκληση σε όσους γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση να προσέλθουν για να καταθέσουν. Έδωσε επίσης στη δημοσιότητα το σκίτσο ενός άνδρα που θεάθηκε την προηγουμένη της δολοφονίας να συζητά με τον 23χρονο Λούκας Φάουλερ, τον γιο ενός αστυνομικού διευθυντή στην Αυστραλία.

Ο Φάουλερ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μαζί με τη φίλη του, Τσάινα Ντιζ, πριν από περίπου μία εβδομάδα, ενώ έκαναν τουρισμό στον Καναδά.

Τα χαρακτηριστικά που φέρει ο άνδρας στο σκίτσο παραπέμπουν στον Ντέρεκ Γουίσεναντ, έναν Αμερικανό που καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές ως ύποπτος για άλλη δολοφονία, στο Τέξας.

Η φωτογραφία του Γουίσεναντ είχε δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουνίου και τότε η καναδική αστυνομία ανέφερε ότι πιθανότατα είχε περάσει τα σύνορα στην περιοχή της Μανιτόμπα, μιας επαρχίας που συνορεύει με τη Βόρεια Ντακότα και τη Μινεσότα.

Ο Φάουλερ και η Ντιζ βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες στο πλάι ενός δρόμου στη Βρετανική Κολομβία, στον δυτικό Καναδά, κοντά στα σύνορα με την Αλάσκα.

Παρουσιάζοντας το σκίτσο, η ομοσπονδιακή αστυνομία επέμεινε ότι «δεν πρόκειται για κάποιον ύποπτο» αλλά απλώς για «ένα πρόσωπο με το οποίο θέλουν να μιλήσουν» οι αστυνομικοί, επειδή είχε συναντηθεί με τον νεαρό Αυστραλό κάποιες ώρες πριν από τον θάνατό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στην Αυστραλία και τον Καναδά, ιδίως αφότου η καναδική αστυνομία παραδέχτηκε ότι οι φόνοι ενδέχεται να συνδέονται με τον θάνατο ενός άλλου άνδρα και με την εξαφάνιση δύο νεαρών Καναδών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.