ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ισραήλ: Απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνες Αμερικανίδες βουλευτίνες με παρότρυνση Ν.Τραμπ

Ισραήλ: Απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνες Αμερικανίδες βουλευτίνες με παρότρυνση Ν.Τραμπ

Η απόφαση του Ισραήλ να απαγορεύσει την είσοδο σε δύο μουσουλμάνες Αμερικανίδες βουλευτίνες, φιλικά προσκείμενες στους Παλαιστινίους και η στήριξη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην απόφαση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση του φιλο-ισραηλινού λόμπι Aipac.

Οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν την είσοδο στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων Ιλχάν Ομάρ και Ρασίντα Τλάιμπ λόγω της στήριξής τους στο μποϊκοτάζ προς το εβραϊκό κράτος.

«Αποδοκιμάζουμε τη στήριξη των βουλευτίνων Ομάρ και Τλαϊμπ στο αντι-ισραηλινό και κατά της ειρήνης κίνημα BDS, όμως πιστεύουμε επίσης ότι κάθε μέλος του Κογκρέσου πρέπει να μπορεί να επισκέπτεται τον δημοκρατικό σύμμαχό μας, το Ισραήλ, για να το ανακαλύψει προσωπικά» έγραψε στο Twitter η Aipac.

«Είναι απαράδεκτο να επιτρέψουμε την είσοδο στη χώρα εκείνων που επιθυμούν να βλάψουν το κράτος του Ισραήλ», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας (σ.σ.: πλην Ελλάδος, όλα τα κράτη του κόσμου που είναι εθνικά κυρίαρχα το ίδιο θα έκαναν).

Οι δύο γυναίκες, οι πρώτες μουσουλμάνες που εξελέγησαν στο Κογκρέσο, επρόκειτο να επισκεφθούν αυτό το Σαββατοκύριακο το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντ. Τράμπ παρότρυνε την κυβέρνηση του Ισραήλ να εμποδίσει αυτήν την επίσκεψη, εκτιμώντας πως το Ισραήλ, θα επιδείκνυε «μεγάλη αδυναμία» δίνοντας το πράσινο φως στην άφιξη των Αμερικανίδων πολιτικών, τις οποίες κατηγορεί για αντισημιτισμό.

«Θα έδειχνε μεγάλη αδυναμία εάν το Ισραήλ επέτρεπε στις βουλευτίνες Ομάρ και Τλάιμπ να επισκεφθούν… Είναι ντροπή!» έγραφε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ου ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακολούθως, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την απαγόρευση της εισόδου, υπογραμμίζοντας ότι η επίσκεψή τους εντάσσεται στο πλαίσιο «των δραστηριοτήτων μποϊκοτάζ σε βάρος του Ισραήλ».

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ σέβεται στον υπέρτατο βαθμό το αμερικανικό Κογκρέσο, όμως η Τλάιμπ και η Ομάρ προωθούν νομοσχέδιο που θα προβλέπει το μποϊκοτάζ σε βάρος του Ισραήλ.

«Μόλις πριν από λίγες ημέρες, λάβαμε το πρόγραμμα της επίσκεψής τους στο Ισραήλ, που αποκάλυψε ότι σχεδιάζουν μια επίσκεψη με μοναδικό σκοπό να ενισχύσουν το μποϊκοτάζ εναντίον μας αρνούμενες τη νομιμότητα του Ισραήλ» υπογράμμισε ο Νετανιάχου.

Η μουσουλμάνα βουλευτίνα Ιλχάν Ομάρ απάντησε ότι η απόφαση του Ισραήλ να εμποδίσει την επίσκεψή της στη χώρα συνιστά «προσβολή στις δημοκρατικές αξίες» και δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένης της αντίστασης του Μπενιαμίν Νετανιάχου στις προσπάθειες για ειρήνη.

«Η ειρωνεία της “μόνης δημοκρατίας” στη Μέση Ανατολή να λάβει μια τέτοια απόφαση είναι ότι συνιστά τόσο μια προσβολή των δημοκρατικών αξιών όσο και μια ανατριχιαστική απάντηση στην επίσκεψη κυβερνητικών αξιωματούχων από ένα συμμαχικό κράτος» επισήμανε η Ομάρ, που συμμετέχει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι κρατούν χαμηλούς τόνους, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ λέει ότι η απαγόρευσε συνιστά «ένδειξη αδυναμίας, όχι ισχύος» εκ μέρους του Ισραήλ.

«Καμία δημοκρατική κοινωνία δεν πρέπει να φοβάται τον ανοιχτό διάλογο» τονίζει καλώντας το εβραϊκό κράτος να ξανασκεφθεί την απόφασή του.

Ο Δημοκρατικός, Μπέρνι Σάντερς, δήλωσε ότι η απαγόρευση ήταν «ένα σημάδι τεράστιας ασέβειας προς τους εκλεγμένους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και τις αρχές της δημοκρατίας».

Να σημειώσουμε πως το Ισραήλ ψήφισε νόμο το 2017 που επιτρέπει στην κυβέρνηση να εκτοπίσει ανθρώπους που υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ του Ισραήλ ή των εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.