Ρωσία: Δεν θα αναπτύξουμε νέους πυραύλους εκτός αν το κάνουν οι ΗΠΑ

Ρωσία: Δεν θα αναπτύξουμε νέους πυραύλους εκτός αν το κάνουν οι ΗΠΑ

Η Ρωσία δεν θα αναπτύξει νέους πυραύλους εφόσον οι ΗΠΑ επιδείξουν παρόμοια αυτοσυγκράτηση στην Ευρώπη και την Ασία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου μετά την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από μια συμφωνία η οποία είχε συναφθεί την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επισήμως από τη συνθήκη για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF) με τη Ρωσία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού κατηγόρησαν τη Μόσχα ότι παραβιάζει τη συνθήκη και αναπτύσσει έναν απαγορευμένο τύπο πυραύλου, κατηγορίες τις οποίες αρνείται το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία αποσύρθηκε επίσης από τη συνθήκη, όμως ο Σόιγκου δήλωσε πως δεν σχεδιάζει να αναπτύξει νέους πυραύλους.
«Συνεχίζουμε να επιμένουμε σ’ αυτό. Αν δεν υπάρξουν τέτοια συστήματα στην Ευρώπη (ανεπτυγμένα από την Ουάσινγκτον), δεν θα κάνουμε τίποτε εκεί», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η συμφωνία INF απαγορεύει τους πυραύλους εδάφους με βεληνεκές από 500 χλμ. έως 5.500 χλμ. μειώνοντας έτσι τη δυνατότητα και των δύο χωρών να εξαπολύσουν αιφνιδιαστικό πυρηνικό πλήγμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει πως η Μόσχα θα αρχίσει να αναπτύσσει πυρηνικούς πυραύλους εδάφους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, αν οι ΗΠΑ αρχίσουν να κάνουν το ίδιο μετά την κατάρρευση της συνθήκης INF.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.