Γκισλέιν Μάξγουελ: Η βαθύπλουτη σύντροφος του Έπσταϊν που «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια για εκείνον

Γκισλέιν Μάξγουελ: Η βαθύπλουτη σύντροφος του Έπσταϊν που «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια για εκείνον

Διεθνή ΜΜΕ την αποκαλούν «προαγωγό» του Τζέφρι Έπσταϊν, μια αδίστακτη που στρατολογούσε κορίτσια για να ικανοποιούν τις σεξουαλικές ορέξεις του, αν και επισήμως ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις και τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε επαύλεις από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, η κόρη του μεγιστάνα των βρετανικών ΜΜΕ, που πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες το 1991, είναι ένα από τα διασημότερα πρόσωπα ενδιαφέροντος στην υπόθεση Έπσταϊν μετά την αυτοκτονία του Αμερικανού χρηματιστή στη φυλακή εν αναμονή της δίκης του για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοριτσιών. Και δεν αποκλείεται ως συναυτουργός στην υπόθεση να βρεθεί στο σταυρόνημα των ομοσπονδιακών εισαγγελέων που κατέστησαν σαφές ότι η υπόθεση δεν έχει λήξει.

Η κόρη του μεγιστάνα των βρετανικών ΜΜΕ με το βαρύ όνομα και τις υψηλές γνωριμίες

Η 57χρονη Γκισλέιν είναι κόρη του Ρόμπερτ Μάξγουελ, που πέθανε πριν από 28 χρόνια μετά την πτώση του από το γιοτ του κοντά στις Κανάριες Νήσους.

Όπως αποδείχθηκε ο Μάξγουελ είχε λεηλατήσει συνταξιοδοτικά ταμεία από τις επιχειρήσεις του. Το όνομα του γιοτ: Λαίδη Γκισλέιν. Σύμφωνα με τον Τομ Μπάουερ, βιογράφο του Μάξγουελ, η Γκισλέιν ήταν το νεότερο και το πιο αγαπημένο από τα παιδιά του, λόγος για τον οποίο έδωσε το όνομά της στο γιοτ του.

«Πιστεύω ότι η Γκισλέιν ουδέποτε έμαθε στο σπίτι του πατέρα της τη διαφορά ανάμεσα στο καλό και το κακό. Η άλλη τραγωδία της ήταν ότι της ασκούσε απόλυτο έλεγχο και της έμαθε να λατρεύει τον πλούτο, το χρήμα, την εξουσία και την επιρροή και πραγματικά είχε ελάχιστο ενδιαφέρον για τον κοσμάκη», είπε ο Μπάουερ πρόσφατα.

Όταν πέθανε ο πατέρας της, η απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με το βαρύ όνομα, συνδέθηκε ερωτικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Μετακόμισε στο Μανχάταν, όπου ο χρηματιστής είχε μια πολυτελέστατη έπαυλη αξίας κοντά στα 80 εκατ. δολάρια και μπήκε ενεργά στο χώρο των επιχειρήσεων ως διευθυντικό στέλεχος. Απέκτησαν υψηλές επαφές και γνωρίστηκαν μεταξύ άλλων με τον πρίγκιπα Άντριου και τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Μελάνια.

Όταν έληξε η σχέση της Μάξγουελ με τον Έπσταϊν, αποφάσισαν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους συνεργασία, μόνον που αυτή δεν περιοριζόταν στις μπίζνες, αφού σύμφωνα με μηνύσεις που κατέθεσαν θύματα του Έπσταϊν, η Μάξγουελ άρχισε να του στρατολογεί ανήλικα κορίτσια για σεξ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.