Λιμεναρχείο Καλαμάτας: «Δεν υπάρχει επίσημο αίτημα για την κατάπλευση του ιρανικού Grace1»

Λιμεναρχείο Καλαμάτας: «Δεν υπάρχει επίσημο αίτημα για την κατάπλευση του ιρανικού Grace1»

Το ιρανικό «Adrian Darya» απέπλευσε από το Γιβραλτάρ το βράδυ της Κυριακής, καθώς οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο το πετρελαιοφόρο πλοίο.

Προς το λιμάνι της Καλαμάτας φέρεται να πλέει το «Adrian Darya», το οποίο το βράδυ της Κυριακής αναχώρησε από το Γιβραλτάρ, έπειτα από 46 ημέρες παραμονής στα χωρικά ύδατα της βραχώδους χερσονήσου.

Ωστόσο, πηγές των λιμενικών αρχών της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, μιλώντας στο Sputnik, διευκρίνισαν ότι «προς το παρόν δεν έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα» (σ.σ. κατάπλευσης) από την ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Βέβαια, αυτό είναι δυνατόν να καταστεί πραγματικότητα τις αμέσως επόμενες ώρες, καθώς το ιρανικό πλοίο βρίσκεται εν πλω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ανίχνευσης του «VesselFinder», αυτή τη στιγμή το «Adrian Darya», γνωστό και ως «Grace 1», πλέει στα ανοιχτά το Γιβραλτάρ, με κατεύθυνση προς τα ανατολικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές του Γιβραλτάρ, υποστηριζόμενες από βρετανικά σκάφη, κατάσχεσαν το πετρελαιοφόρο πλοίο στις 4 Ιουλίου, υπό την υποψία μεταφοράς πετρελαίου στη Συρία, παραβιάζοντας τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.