ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απειλή πολέμου από τη Τουρκία κατά Συρίας μετά τον βομβαρδισμό του κομβόι

Απειλή πολέμου από τη Τουρκία κατά Συρίας μετά τον βομβαρδισμό του κομβόι

Προειδοποίηση στην Συρία ότι θα αντιμετωπίσει κίνδυνο σύρραξης εάν επιτεθεί στις τουρκικές δυνάμεις που επιχειρούν στην επαρχία Ιντλίμπ έστειλε η Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Άγκυρα θα πράξει οτιδήποτε είναι απαραίτητο ώστε να προστατεύσει τα στρατεύματά της και κάλεσε το καθεστώς Άσαντ στην Δαμασκό να «μην παίζει με την φωτιά».

Η δήλωση Τσαβούσογλου έρχεται μία ημέρα αφότου οχηματοπομπή του τουρκικού στρατού έγινε στόχος βομβαρδισμού ενώ κινούνταν πως ένα από παρατηρητήρια που εγκαθιδρύθηκαν στην Ιντλίμπ μετά την περσινή ρωσο-τουρκική συμφωνία για διατήρηση της άτυπης εκεχειρίας στην επαρχία. Η τουρκική πλευρά απέδωσε την ευθύνη στην Δαμασκό και κατήγγειλε πως πρόκειται για ευθεία παραβίαση της συμφωνίας. Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από την επίθεση.

Η Ιντλίμπ αποτελεί το τελευταίο προπύργιο αντικαθεστωτικών ανταρτών στην Συρία και φιλοξενεί περίπου 3 εκατομμύρια πρόσφυγες. Τους τελευταίους μήνες ο έλεγχος της περιοχής έχει περιέλθει επί το πλείστον στα χέρια τζιχαντιστών – κάτι που η Άγκυρα είχε δεσμευτεί ότι θα αποτρέψει. Από τον Απρίλιο ο συριακός τακτικός στρατός έχει αρχίσει να παραβιάζει την εκεχειρία και να διεκδικεί εδάφη.

Στην πράξη αυτό φέρνει τον συριακό στρατό επικίνδυνα κοντά στις τουρκικές δυνάμεις. Η Δαμασκός φαίνεται πως αντιλήφθηκε το τουρκικό κομβόι ως απόπειρα αποτροπής της επέκτασής της στην Ιντλίμπ, την στιγμή που οι συριακές τακτικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την κωμόπολη Σαν Σεϊχούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατάσταση περιπλέκεται από τον ρόλο της Ρωσίας, η οποία συνεργάζεται με την Τουρκία αλλά συνάμα στηρίζει το καθεστώς Άσαντ. Ο κ. Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν προτίθεται να μετακινήσει το επίμαχο 9ο παρατηρητήριο, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει ότι τυχόν στρατιωτική επέμβαση στην Ιντλίμπ θα οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.