ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αυτή είναι η πόλη που ψηφίστηκε ως η καλύτερη σε όλο τον κόσμο αλλά κανείς δεν την ξέρει (φωτο)

Αυτή είναι η πόλη που ψηφίστηκε ως η καλύτερη σε όλο τον κόσμο αλλά κανείς δεν την ξέρει (φωτο)

Μια πόλη που οι περισσότεροι δεν έχουμε ακούσει ποτέ ψηφίστηκε στα Travel + Leisure World’s Best Awards ως η κορυφαία για το 2019 και αυτή είναι το Χόι Αν (Hoi An) στο Βιετνάμ.

Παρότι είναι σχετικά άγνωστη το Χόι Αν αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και είναι φημισμένη για την ομορφιά της με τις παραδοσιακές γειτονιές και τα κίτρινα σπιτάκια.

Η ιστορική συνοικία της πόλης, αναγνωρίζεται ως ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο παράδειγμα εμπορικού λιμανιού της Νοτιοανατολικής Ασίας που χρονολογείται από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα ενώ τα κτίρια και οι δρόμοι αντικατοπτρίζοντας ένα μείγμα αυτόχθονων και ξένων επιρροών.

Λόγω του αυξημένου αριθμού τουριστών που επισκέπτονται το Χόι Αν, αναδύονται διάφορες δραστηριότητες που επιτρέπουν στους επισκέπτες να βγουν από την παλιά συνοικία και να εξερευνήσουν με ποδήλατο, καγιάκ ή μηχανοκίνητο σκάφος τις ομορφιές της περιοχής.

Ο ποταμός Thu Bon εξακολουθεί να είναι απαραίτητος για την περιοχή εδώ και περισσότερα από 500 χρόνια και εξακολουθεί να αποτελεί βασική τη μορφή μεταφοράς τροφίμων ακόμα και αν οι βόλτες με καγιάκ και μηχανοκίνητες βάρκες γίνονται όλο και συχνότερες τουριστικές δραστηριότητες.

Επιπλέον προσφέρει μια ξεχωριστή τοπική κουζίνα που συνδυάζει αιώνες πολιτισμικών επιρροών από την Ανατολική και τη Νοτιοανατολική Ασία.Μάλιστα φιλοξενεί μια σειρά μαθημάτων μαγειρικής, όπου οι τουρίστες μπορούν να μάθουν να φτιάχνουν cao lầu (καρυκευμένο χοιρινό με χυλοπίτες) ένα πιάτο που έχει την υπογραφή της πόλης.

Ένα άλλο αξιοθέατο είναι το φεστιβάλ πανσέληνου Hoi An Lantern Full Moon όπου οι άνθρωποι ανταλλάσσουν λουλούδια, φανάρια, κεριά και φρούτα για ευημερία και καλή τύχη.

https://www.instagram.com/p/BwDuHp3BE_y/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Bz1yWffBGvl/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BvGzzZChIhk/?utm_source=ig_embed

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.instagram.com/p/B1XyDSrAM80/?utm_source=ig_embed

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.