Ρωσία: Τα δύο από τα θύματα στην έκρηξη πέθαναν από τη ραδιενέργεια

Ρωσία: Τα δύο από τα θύματα στην έκρηξη πέθαναν από τη ραδιενέργεια

Πέντε ερευνητές έχασαν τη ζωή τους μετά την έκρηξη στη βάση του Αρχάνγεκλσκ, κατά τη διάρκεια πυραυλικών δοκιμών, ενώ η ραδιενέργεια στην περιοχή αυξήθηκε 16 φορές πάνω από το κανονικό – Μέρος μιας αντι-ρωσικής καμπάνιας χαρακτηρίζει τις αναφορές περί ραδιενέργειας το Κρεμλίνο

Δύο από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, από τη μεγάλη έκρηξη που συντάραξε τη στρατιωτική βάση της πόλης Αρχάνγκελσκ της Ρωσίας πριν από μερικές εβδομάδες, πέθαναν από ραδιενέργεια και όχι από την ίδια την έκρηξη, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη τη ρωσική ερευνητική εφημερίδα Novaya Gazeta. Μάλιστα, στο ίδιο θέμα, αναφέρθηκε πως οι μπανιέρες που χρησιμοποιήθηκαν στο νοσοκομείο για να καθαρίσουν τα θύματα, χρειάστηκε να καταστραφούν.

Θυμίζεται πως πέντε ερευνητές έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στη βάση του Αρχάνγεκλσκ, κατά τη διάρκεια πυραυλικών δοκιμών, ενώ η ραδιενέργεια στην περιοχή αυξήθηκε 16 φορές πάνω από το κανονικό. Περίπου 60 άτομα μεταφέρθηκαν στα επείγοντα νοσοκομείων της περιοχής και τοποθετήθηκαν σε μπανιέρες για να καθαριστούν. Οι μπανιέρες αυτές μετακινήθηκαν, μυστικά, και καταστράφηκαν, λόγω της ραδιενέργειας που είχαν απορροφήσει.

Από τη πλευρά του, το Κρεμλίνο, σε μια προσπάθεια να αντικρούσει αυτές τις πληροφορίες, ανέφερε πως τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες, ειδικά από γιατρούς που εξέτασαν τα θύματα, αποτελούν μέρος μιας αντι-ρωσικής καμπάνιας, ενώ κατηγόρησε τους γιατρούς πως οι καταγγελίες τους είναι ανώνυμες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τρία θύματα είχαν φτάσει στο νοσοκομείο του Αρχάνγκελσκ γυμνά και τυλιγμένα σε πλαστικές, ημιδιαφανείς σακούλες, χωρίς να ενημερωθούν οι γιατροί για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αυτοί τραυματίστηκαν. Το μόνο που έμαθαν, ήταν πως βρέθηκαν σε χώρι που σημειώθηκε έκρηξη… Αργότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Novaya Gazeta, που επικαλείται μαρτυρία ενός ιατρικού υπαλλήλου, εντοπίστηκαν ίχνη του θανατηφόρου ραδιενεργού ισότοπου Cesium-137 στα θύματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.