Βαρκελώνη: Οι αρχές ανεφοδιάζουν με ρούχα έκτακτης ανάγκης του γuμνιστές

Βαρκελώνη: Οι αρχές ανεφοδιάζουν με ρούχα έκτακτης ανάγκης του γuμνιστές

Περισσότερες από 100 “συσκευασίες ρούχων για έκτακτες ανάγκες” σε λουόμενους που βγαίνοντας από την θάλασσα διαπιστώνουν ότι τα ρούχα τους έχουν κλαπεί μοίρασε πρόσφατα η αστυνομία της Βαρκελώνης, την ώρα που το φαινόμενο των κλοπών φαίνεται πως μαστίζει τις ακτές της πόλης.

Οι “συσκευασίες αντικατάστασης κλεμμένων ρούχων” περιλαμβάνουν ένα μακό μπλουζάκι με το λογότυπο του δημοτικού συμβουλίου, ένα σορτσάκι, σαγιονάρες αλλά και ένα εισιτήριο του μετρό, κάτι που εκτιμούν ιδιαίτερα οι λουόμενοι στις παραλίες γυμνιστών της πόλης–τις Σαντ Σεμπαστιάν και Μαρ Μπέλα–στις οποίες δρουν κλέφτες και απ΄όπου θα δυσκολεύονταν οι λουόμενοι να φύγουν χωρίς ούτε το μαγιό τους.

Τις συσκευασίες αυτές μοιράζουν αξιωματικοί της τοπικής αστυνομίας, οι οποίοι από την έναρξη της φετινής θερινής σεζόν–τυπικά στις 27 Μαϊου–μοίρασαν ρούχα σε 174 λουόμενους που έπεσαν θύματα κλοπής.

Το μέτρο αυτό τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία το 2016 και κάθε χρόνο παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των…εφεδρικών ρούχων που διανέμονται.

Η Βαρκελόνη έχει παραλίες μήκους πέντε χιλιομέτρων, εκ των οποίων η δημοφιλέστερη–τόσο για τους λουόμενους όσο και για τους κλέφτες–είναι η Μπαρτσελονέτα.

Μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας, στο τοπικό αστυνομικό τμήμα είχαν καταγγελθεί 853 κλοπές ρούχων, περιλαμβανομένων και 17 περιστατικών βίαιων κλοπών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο τα τελευταία οκτώ χρόνια, μια ομάδα αστυνομικών, κάποιοι με πολιτικά ρούχα, περιπολούν στις 10 παραλίες της πόλης με αυτοκίνητα, ποδήλατα, μηχανάκια, “γουρούνες” ή κάνουν πεζή περιπολία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.