ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κινηματογραφική απόδραση από φυλακή της Ιταλίας: Η πρώτη εδώ και 100 χρόνια

Κινηματογραφική απόδραση από φυλακή της Ιταλίας: Η πρώτη εδώ και 100 χρόνια

Η εκατοστή επέτειος λειτουργίας των φυλακών του Ποτζορεάλε κοντά στη Νάπολη εορτάσθηκε… καταλλήλως με την πρώτη στα χρονικά απόδραση από το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ενας 33χρονος Πολωνός, ο Ρόμπερτ Λισόφσκι, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2018 για τη δολοφονία του Ουκρανού οικοδόμου Γιούρι Μπουσόγιοκ, κατάφερε να δραπετεύσει από τον εξωτερικό τοίχο των φυλακών, που συνορεύει με τον δρόμο της πόλης, χάρη στο αυτοσχέδιο σκοινί που έφτιαξε από τα σεντόνια του.

Ο δραπέτης, ύψους 1.80 και λεπτός στην κατατομή του, χαρακτηρίζεται «επικίνδυνος» από την αστυνομία της Νάπολης, η οποία διένειμε τη φωτογραφία του στα μέσα ενημέρωσης, με την προτροπή προς όποιον γνωρίζει, ή είδε το παραμικρό, να ειδοποιήσει τις Αρχές και να βοηθήσει στη σύλληψή του.

Μυστήριο πως «ξεγλίστρησε» ο 33χρονος

Οπως τονίζει ο συνήγορος των δικαιωμάτων των φυλακισμένων στην περιφέρεια της Καμπανίας, Σαμουέλο Τσαμπριέλο, στο Ποτζορεάλε, άγνωστο παραμένει πως διέλαθε της προσοχής των φυλάκων ο δραπέτης, μιας και η φυλακή διαθέτει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, τόσο των εσωτερικών χώρων, όσο και του περιβόλου της και τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί το προσωπικό της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, όλοι επιμένουν πως στην πρώτη απόδραση σ’ εκατό χρόνια λειτουργίας του Ποτζορεάλε, εκείνο που τώρα πρωτεύει είναι να συλληφθεί ο τολμηρός δραπέτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.