ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε συναγερμό έξι παραλίες της Γαλλίας: Φύκι που ξεβράζεται είναι ικανό να σε σκοτώσει σε δευτερόλεπτα

Σε συναγερμό έξι παραλίες της Γαλλίας: Φύκι που ξεβράζεται είναι ικανό να σε σκοτώσει σε δευτερόλεπτα

Έξι παραλίες της Βρετάνης, στη βορειοδυτική Γαλλία, αποφάσισαν να κλείσουν για το κοινό οι Αρχές, λόγω ενός επικίνδυνου φυκιού που ξεβράζεται στις ακτές και το οποίο μπορεί να καταστεί θανατηφόρο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Guardian, οι περιβαλλοντολόγοι αναφέρουν ότι οι ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες πράσινων φυκιών συνδέονται με τα νιτρικά άλατα στα λιπάσματα και τα απόβλητα από τους χοίρους, τα πουλερικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής που εισέρχονται στη θάλασσα.

Όταν τα φύκια αποσυντίθενται, θύλακες δηλητηριωδών αερίων παγιδεύονται κάτω από το φλοιό της, καθιστώντας τα φύκια δυνητικά θανατηφόρα για τον άνθρωπο, εάν έλθει σε επαφή.

Σύμφωνα με τον πρώην περιβαλλοντολόγο Αντρέ Ολιβρό, το αέριο «θα μπορούσε να σκοτώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».

Η τοξική αυτή ουσία που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια συνείδησης και καρδιακή ανακοπή ξεβράζεται στις ακτές για δεκαετίες, αλλά οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί αυτό το καλοκαίρι λόγω του καλού καιρού, σύμφωνα με το France 24.

«Η εισροή πράσινων φυκών άρχισε πολύ νωρίς, υπήρξαν λίγες καταιγίδες και ο Ιούνιος ήταν ένας σχετικά υγρός μήνας, ο οποίος προκάλεσε περισσότερη ροή νερού από τις αγροτικές περιοχές και κατά συνέπεια περισσότερα πράσινα φύκια», δήλωσε εκπρόσωπος του δημαρχείου της Σεντ-Μπριόκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειωτέον ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι και δεκάδες ζώα έχουν πεθάνει από την εισπνοή των τοξικών αναθυμιάσεων στην περιοχή, αν και κάποιοι προειδοποιούν ότι τα περιστατικά δεν έρχονται εξ ολοκλήρου στο φως της δημοσιότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.