Στην Αθήνα ο Πομπέο στις αρχές Οκτωβρίου – Σούδα και Λάρισα στο «μενού»

Στην Αθήνα ο Πομπέο στις αρχές Οκτωβρίου – Σούδα και Λάρισα στο «μενού»

Στις αρχές Οκτωβρίου, σε κάποιο σημείο μεταξύ 4 και 6 του μηνός, αναμένεται να επισκεφτεί την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο.

Ο κ. Πομπέο θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ομόλογό του Νίκο Δένδια και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η πολύπλευρη αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Έμφαση θα δοθεί στην ανανέωση της σύμβασης για χρήση της Βάσης της Σούδας, η συνεχιζόμενη χρήση της Λάρισας για αποστολές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και η χρήση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Ειδικά για την Σούδα η Αθήνα φαίνεται να προσανατολίζεται σε ετήσια ανανέωση της σύμβασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην συνέχεια θα αρχίσουν οι επαφές για τον δεύτερο γύρο του ελληνοαμερικανικού Στρατηγικού Διαλόγου, ο οποίος άρχισε τον περσινό Δεκέμβριο. Στο πλαίσιο του διαλόγου θα συζητηθούν περιφερειακά θέματα, όπως η συμπροφορά της Τουρκίας, η διμερής συνεργασία για επενδύσεις, στο εμπόριο, στην ενέργεια και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.