Δεν υποχωρεί η Φον ντερ Λάιεν για την ονομασία του χαρτοφυλακίου του Σχοινά – Σε τρεις γλώσσες απάντησε στους επικριτές

Δεν υποχωρεί η Φον ντερ Λάιεν για την ονομασία του χαρτοφυλακίου του Σχοινά – Σε τρεις γλώσσες απάντησε στους επικριτές

Σε τρεις γλώσσες, ώστε να το αντιληφθούν άπαντες, απάντησε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στους επικριτές της απόφασης που έλαβε, να ορίσει ως αντιπρόεδρο Προστασίας του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Η απόφαση της Γερμανίδας προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενόχλησε κάποιους, οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία προκειμένου να ασκήσουν κριτική για τον τίτλο, δηλαδή την ονομασία, του χαρτοφυλακίου.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανάρτησε tweets σε τρεις γλώσσες, το άρθρο 2 της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Ένα άρθρο που ορίζει τις θεμελιώδεις αρχές και ηθικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε, δε, ως σχόλιο, ότι «αυτός είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής».

«Η Ένωση θεμελιώνεται στις αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες», αναφέρει στις αναρτήσεις της η Ούροσυλα φον ντερ Λάιεν.

Αν ορισμένοι δεν αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, ας κοιτάξουν τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη Γηραιά Ήπειρο. Η αύξηση των ποσοστών της ακροδεξιάς και της ξενοφοβίας που τη συντροφεύει, είναι ένας λόγος που καθιστά απαραίτητη την ύπαρξη μίας υπηρεσίας που θα εποπτεύει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Η κρίση που έπληξε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα και δη στο χειρότερο επίπεδο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους εταίρους, είναι ένας λόγος. Ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής δεν αποτελεί μία θεωρητική έννοια. Είναι η βάση, από και για τον οποίο, δημιουργήθηκε η Ένωση των Ευρωπαϊκών Κρατών. Αν λησμονήσουμε τις βασικές αξίες της, αν υποκύψουμε στις μικρές καθημερινές εκπτώσεις, αν η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαφυλάξει τον τρόπο ζωής που αρμόζει στους Ευρωπαίους και όσους επιλέγουν να ζήσουν και να προσφέρουν στην Ευρώπη, τότε τομ εγχείρημα της Ένωσης θα έχει αποτύχει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή είναι η ουσία του μηνύματος που στέλνει η πρόεδρος της Κομισιόν, στους επικριτές του τίτλου που φέρει το χαρτοφυλάκιο του Μαργαρίτη Σχοινά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.