Επστάιν: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις γυναίκας που βίαζε από τα 14 μέχρι τα 17 της χρόνια

Επστάιν: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις γυναίκας που βίαζε από τα 14 μέχρι τα 17 της χρόνια

Συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγο καιρό μετά την αυτοκτονία του στη φυλακή, οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο Έπσταϊν, το οποίο προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό.

Σε αγωγή που κατέθεσε μια γυναίκα κατά των εκτελεστών της διαθήκης του Τζέφρι Έπσταϊν, υποστηρίζει πως ο επιχειρηματίας την κακοποιούσε σεξουαλικά επί τρία χρόνια, από τότε που ήταν 14 ετών, την περίοδο που προσπαθούσε να βοηθήσει την οικογένειά της να πληρώσει το ενοίκιο.

Η αγωγή που κατέθεσε το θύμα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν έρχεται να ξεδιαλύνει ακόμη περισσότερο το μυστήριο σχετικά με τον τρόπο που δρούσε ο Αμερικανός χρηματιστής, ο οποίος καταδικάστηκε για παιδεραστία και κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών σε Φλόριντα και Νέα Υόρκη.

Η γυναίκα, που επέλεξε να μην γνωστοποιήσει το πραγματικό της όνομα (στα δικαστικά έγγραφα χαρακτηρίζεται ως Jane Doe), κατηγορεί τον Έπσταϊν για εξαναγκασμό σε σεξουαλικές πράξεις. Ο εφιάλτης της ξεκίνησε το 2002.

Το μασάζ που έγινε βιασμός

Η αδερφή της ήταν άρρωστη και η οικογένειά της υπέφερε τόσο από την ανέχεια που το κορίτσι αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι, να μείνει σε φίλους, και να βρει δουλειά για να στείλει χρήματα στους γονείς της.

Εκείνη τη σκοτεινή περίοδο, ένα κορίτσι μεγαλύτερης ηλικίας από εκείνη την οδήγησε στη βίλα του Έσπσταϊν στο Μανχάταν. Ενώ αρχικά το θύμα πίστευε πως θα λάμβανε εκατοντάδες δολάρια για μασάζ στον επιχειρηματία, κατέληξε να εξαναγκάζεται σε μια σειρά από σεξουαλικές πράξεις.

Σύμφωνα με την αγωγή, μέχρι τα 17 της χρόνια το κορίτσι υπέστη επανειλημμένα σεξουαλική κακοποίηση.

Υποστηρίζει, ακόμη, ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση και από υπάλληλο του Έπσταϊν. Μεταφέρθηκε σε δωμάτιο όπου βρισκόταν μια ενήλικη γυναίκα, την οποία δεν γνώριζε, και μαζί με εκείνη και τον Έπσταϊν ενεπλάκη σε σεξουαλική πράξη.

Συχνά, μάλιστα, το «θύμα – 1» – όπως χαρακτηρίζεται στην αγωγή – πληρωνόταν από δύο βοηθούς του επιχειρηματία μετά την επαφή μαζί του.

Οι έρευνες για τους συνεργούς

Πάντως, συνεχίζονται οι έρευνες από τους εισαγγελείς ώστε να επιβληθούν ποινές σε βάρος ανθρώπων του στενού κύκλου του Έσπσταϊν για συνωμοσία.

Όσοι τον κατηγορούν, εστιάζουν στο ρόλο της βρετανίδας πρώην συντρόφου του, Γκισλέιν Μάξγουελ.

Η γυναίκα που στην ανήλική της ζωή βιάστηκε από τον Έπσταϊαν υποφέρει από σοβαρή ψυχική οδύνη, όπως υποστηρίζεται στην αγωγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αγωγή κατατέθηκε κατά των εκτελεστών της διαθήκης Έπσταϊν, Ντάρεν Ίνταικ και Ρίτσαρντ Καν, που ήταν επί χρόνια δικηγόροι του χρηματιστή, η περιουσία του οποίου εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 577 εκατομμύρια δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.