ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΑΕ: Ύποπτο ιπτάμενο drone αναστάτωσε το αεροδρόμιο του Ντουμπάι

ΗΑΕ: Ύποπτο ιπτάμενο drone αναστάτωσε το αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Κόκκινος συναγερμός σήμανε σήμερα (22/9) στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, έπειτα από τον εντοπισμό ενός ύποπτου ιπτάμενου drone. Αποτέλεσμα αυτού ήταν δύο πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν να αναγκαστούν να τροποποιήσουν την πορεία τους και να κατευθυνθούν σε άλλο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου, η λειτουργία του διακόπηκε μεταξύ 12.36-12.51 (τοπική ώρα) λόγω της παρουσίας ενός μη επανδρωμένου, τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο όσον αφορά τις αφίξεις και αναχωρήσεις διεθνών πτήσεων. Δεν είναι η πρώτη φορά που η λειτουργία του διαταράσσεται για παρόμοιους λόγους. Το 2016 είχε κλείσει τρεις φορές επειδή σε κοντινή απόσταση μοντελιστές πετούσαν μικρά drones. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη ευθύνονταν και για την αναστολή των πτήσεων, για λίγες ώρες, τον περασμένο Φεβρουάριο.

“Η ασφάλεια συνιστά την απόλυτη προτεραιότητά μας και συνεργαζόμαστε στενά με τις αρχές και τις άλλες υπηρεσίες για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία και να ελαχιστοποιήσουμε την ενόχληση για τους πελάτες μας”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε διαταραχθεί η λειτουργία του αεροδρομίου Γκάτγουικ, στο Λονδίνο, αφού εντοπίστηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πετούν στην περιοχή, ένα γεγονός που ενέτεινε διεθνώς τις ανησυχίες για την ασφάλεια των αεροδρομίων εξαιτίας των drones.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.