ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ζώα με ονόματα… διασήμων (φώτο)

Ζώα με ονόματα… διασήμων (φώτο)

Πολλοί διάσημοι του κόσμου έχουν κάποιο κατοικίδιο για το οποίο καμαρώνουν. Άλλοι όμως έχουν επηρεαστεί από αυτά και τους τα έχουν δώσει οι ίδιοι.

Η ιστορία έχει πολλά τέτοια παραδείγματα και στο παρακάτω άλμπουμ μπορείτε να πάρετε μια γεύση από αυτούς. Για ορισμένους μάλιστα δεν θα το πιστεύετε:

Pheidole harrisonfordi – Harrison Ford
Το είδος μυρμηγκιού Pheidole harrisonfordi ονομάστηκε από τον γνωστό ηθοποιό ως φόρο τιμής στη δουλειά του για την προστασία της άγριας ζωής. Αλλά και το αραχνοειδές Calponia harrisonfordi έφερε αυτόματα στους επιστήμονες το όνομα του Χάρισον Φορντ όταν προβληματίστηκαν πώς να το ονομάσουν το 1993, όταν και ανακαλύφθηκε.

Pachygnatha zappa – Frank Zappa
O μεγάλος Φρανκ Ζάπα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους μουσικούς του 20ού αιώνα ωστόσο πολλοί τον θυμούνται για το ιδιαίτερο look του και ακόμα περισσότερο για το παχυλό του μουστάκι. Αυτό ισχύει σίγουρα για τους δύο βέλγους βιολόγους Robert Bosmans και Jan Bosselaers, που εμπνεύστηκαν το όνομά του αραχνοειδούς που ανακάλυψαν από το μουστάκι του πασίγνωστου ροκά! Ο Ζάπα έχει βέβαια κι άλλα πλάσματα στο «ενεργητικό» του, όπως το Zappa confluentus, ένα σαυροειδές, και το Phialella zappai, είδος μέδουσας, αλλά και πολλά ακόμα.

Dendropsophus stingi – Sting
Ο θρυλικός ροκάς και ταγμένος φιλάνθρωπος απέκτησε δικό του οργανισμό: έναν σπάνιο βάτραχο της Κολομβίας, ως αναγνώριση του έργου του για τη διατήρηση των τροπικών δασών. Ποιος είπε ότι οι βιολόγοι δεν έχουν ευαισθησίες; Και χιούμορ φυσικά, καθώς το «Dendropsophus stingi» μεταφράζεται «δεντρο-βάτραχος Στινγκ».

Agra schwarzeneggeri – Arnold Schwarzenegger
Ο Εξολοθρευτής της καρδιάς μας και άλλοτε κυβερνήτης της Καλιφόρνια δεν θα μπορούσε να μην τιμηθεί με το δικό του ζωάκι. Αφού κατέκτησε το Χόλιγουντ και την πολιτική άφησε το στίγμα του και στην επιστήμη! Ήταν το 2002 όταν ένα σπάνιο είδος σκαραβαίου ονομάστηκε προς τιμή του, με το «φουσκωμένο» σώμα του να θυμίζει λέει τα μούσκουλα του Arnie.

Arthurdactylus conandoylei – Arthur Conan Doyle
Ο «Χαμένος Κόσμος» του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ έχει γίνει κάτι σαν Βίβλος για τους λάτρεις των δεινοσαύρων και των προϊστορικών τεράτων εδώ και έναν αιώνα. Φαίνεται λοιπόν ότι οι δύο βιολόγοι Eberhard Frey και David Martill είχαν διαβάσει το βιβλίο του 1912 κι έτσι όταν ανακάλυψαν το 1994 ένα είδος πτεροδάκτυλου, το όνομα του συγγραφέα ήταν το πρώτο που τους ήρθε στο μυαλό.

Preseucoila imallshookupis – Elvis Presley
Είναι δυνατόν ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς να μην έχει το δικό του είδος; Όχι βέβαια, γι’ αυτό και απαθανατίστηκε σε ένα είδος σφήκας. Το όνομα της (Preseucoila) εμπνεύστηκε από τον Πρίσλεϊ, ενώ το όνομα του είδους (imallshookupis) προέκυψε από το τραγούδι του Έλβις «All Shook Up»!

Scaptia beyonceae – Beyonce
Η σεξουαλικότητα που αποπνέει η Μπιγιονσέ Νόουλς πέρασε στην αιωνιότητα στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης όταν ομάδα επιστημόνων αποφάσισε να ονομάσει ένα μέχρι τότε απροσδιόριστο είδος αλογόμυγας προς τιμή της! Και όχι βέβαια γιατί ήταν λάτρεις της μουσικής της, απλώς λέει επειδή το χαρακτηριστικό χρυσό πίσω μέρος της αλογόμυγας τους θύμισε τα ζηλευτά οπίσθια της Μπιγιονσέ

Cirolana mercuryi – Freddie Mercury
Ο θρυλικός frontman των Queen γεννήθηκε ως Farrokh Bulsara από γονείς που ανήκαν σε φυλή ιθαγενών της Ζανζιβάρης. Τι πιο ταιριαστό λοιπόν να δανείσει το όνομά του στο νέο αυτό πλασματάκι που ανακαλύφθηκε στη Ζανζιβάρη, το δεύτερο θα έλεγε κανείς «ονομαστό προϊόν» της χώρας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.