ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Εντοπίστηκε χαμένος Αιγυπτιακός ναός 2.200 ετών του βασιλιά Πτολεμαίου Δ’ (φώτο)

Εντοπίστηκε χαμένος Αιγυπτιακός ναός 2.200 ετών του βασιλιά Πτολεμαίου Δ’ (φώτο)

Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο ανακάλυψαν έναν χαμένο ναό 2.200 ετών, ο οποίος εκτιμάται ότι ανήκει στον φαραώ Πτολεμαίο Δ’.

Η αρχαία ταφική δομή εντοπίστηκε τυχαία από εργάτες κατά τη διάρκεια έργων διάτρησης σε αποχέτευση στο χωριό Κομ Σακάου του Δήμου Τάμα, στο βόρειο Σοχάγκ, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου στο Facebook.

Μετά την ανακάλυψη, οι εργασίες διακόπηκαν. Οι αρχαιολόγοι γρήγορα ανακάλυψαν πέτρινες επιγραφές με κείμενα που φέρουν το όνομα του Πτολεμαίου Δ ‘, του τέταρτου Φαραώ της Πτολεμαϊκής δυναστείας της Αιγύπτου.

Μέχρι τώρα η αρχαιολογική σκαπάνη έχει αποκαλύψει δύο τείχους και τη νοτιοδυτική γωνία μίας κατασκευής από ασβεστόλιθο, στην οποία έχουν χαραχθεί ανάγλυφες παραστάσεις του θεού Χαπί, του Αιγύπτιου θεού της ετήσιας πλημμύρας του Νείλου.

Οι ειδικοί εργάζονται για να σώσουν τα απομεινάρια του ναού, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του Νείλου. Ο Πτολεμαίος Δ’ πιστεύεται ότι κυβέρνησε στην Αίγυπτο από το 221 π.Χ. έως το 204 π. Χ. περίπου. Η βασιλεία του δεν ήταν επιτυχημένη, αφού ενδιαφερόταν περισσότερο για την καλλιέργεια και την καλλιτεχνία, από ότι για το βασίλειο.

Τα αρχαία κείμενα υποδεικνύουν ότι ο Φαραώ κατασκεύασε το μεγαλύτερο πλοίο μετακινούμενο από ανθρώπους που έγινε ποτέ. Η δεξαμενή του πλοίου με το όνομα τεσσαράκοντες (Σαράντα) είχε 40 ζεύγη κουπιών, που λειτουργούσαν από 4.000 κωπηλάτες.

Η ανακάλυψη του αρχαίου ναού είναι η τελευταία μιας σειράς αρχαιολογικών ανακαλύψεων το 2019. Η Αίγυπτος ελπίζει να αυξήσει το ενδιαφέρον για τον τουρισμό μετά την εξέγερση της χώρας το 2011.

Τον Αύγουστο του 2018, η Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τον Τουρισμό περιγράφει την Αίγυπτο ως τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό το 2017, με αύξηση 55,1% στις διεθνείς αφίξεις εκείνο το έτος.

Σημαντικά ευρήματα περιλαμβάνουν οκτώ μούμιες από την Πτολεμαϊκή Δυναστεία (323-30 π.Χ.) που είναι εγκιβωτισμένες σε λαξευμένα φέρετρα στη νεκρόπολη Νταχούρ κοντά στη Γκίζα, μια πέτρινη σφίγγα στο Κομ Όμπο, έναν ναό δίπλα στον ποταμό κοντά στο Ασουάν, αφιερωμένο στον θεό κροκόδειλο Sobek και την ανακάλυψη ενός τάφου 4.400 ετών στον αρχαιολογικό χώρο του Saqqara.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτοί οι αρχαίοι θησαυροί συνοδεύουν τη σημερινή έκρηξη στις κατασκευές μουσείων της Αιγύπτου, με νέες συλλογές που πρόκειται να ανοίξουν σύντομα στις πόλεις Sharm el-Sheikh και Hurghada. Το πολυαναμενόμενο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο βρίσκεται επίσης κοντά στην ολοκλήρωση. Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου αφιερωμένο σε έναν και μοναδικό πολιτισμό προετοιμάζεται για ένα μεγάλο άνοιγμα στα μέσα του 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.