Σε αυτή τη χώρα δεν κλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους (βίντεο)

Σε αυτή τη χώρα δεν κλειδώνουν τα αυτοκίνητά τους (βίντεο)

Πρόκειται για τη δεύτερη μικρότερη χώρα στην Ευρώπη. Παρολ΄ αυτά είναι η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο, αν και οι κάτοικοί της φτάνουν μετά βίας τους 39 χιλιάδες.

Αυτή δεν είναι άλλη από το πριγκιπάτο του Μονακό, ένα κράτος 2,02 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο έδαφος της Γαλλίας. Το 75% των κατοίκων του δεν γεννήθηκαν εκεί, ενώ περίπου 12.000 από αυτούς είναι εκατομμυριούχοι. Ένας στους τρεις δηλαδή. Το ποσοστό φτώχειας είναι μηδενικό.

Τα διάσημα καζίνο του είναι εκεί μόνο για τους τουρίστες, αφού σύμφωνα με τον νόμο οι μόνιμοι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να δοκιμάσουν την τύχη τους σε αυτά. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι το δεύτερο στον κόσμο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ το 2017.

Τα σπίτια του είναι πανάκριβα και η ασφάλεια του εξαιρετικά ισχυρή. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως το Μονακό έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, ενώ αποτελεί μέχρι κι σήμερα φορολογικό παράδεισο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.