ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Παναγιά των Παρισίων γίνεται μίνι σειρά

Η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Παναγιά των Παρισίων γίνεται μίνι σειρά

Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων θα είναι το θέμα αγγλόφωνης τηλεοπτικής σειράς, ανακοίνωσε η εταιρία παραγωγής Vendome, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του περιοδικού Variety.

Η μίνι σειρά θα βασίζεται σε ένα άρθρο-έρευνα της εφημερίδας New York Times για την καταστροφή στις 15 Απριλίου 2019. Η συγγραφή του σεναρίου είναι σε εξέλιξη και μπορεί να αρχίσει να μεταδίδεται από το 2021, εξήγησε ο ιδρυτής της Vendome Φιλίπ Ρουσελέ, που είναι συμπαραγωγός της σειράς μαζί με την επίσης γαλλική εταιρία παραγωγής Pathe.

Ο παραγωγός («Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου», «Οικογένεια Μπελιέ») αγόρασε τα δικαιώματα για τη διασκευή του άρθρου και συνεργάζεται με την αμερικανική εφημερίδα για τη συγγραφή της σειράς που αναμένεται να έχει τέσσερα έως έξι επεισόδια.

«Διαβάζοντας το άρθρο, είπαμε με την Pathe ότι μπορεί να γίνει μια εξαιρετική σειρά, μια διεθνής σειρά δεδομένης της ευρύτητας του θέματος», δήλωσε ο Ρουσελέ από το Mipcom, την ετήσια εμπορική έκθεση για τη διεθνή αγορά των οπτικοακουστικών που διεξάγεται αυτές τις μέρες στις Κάννες. «Θα προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα πραγματικά γεγονότα. Θα παρακολουθούμε την επικαιρότητα ενώ θα εξελίσσεται η σειρά, με δεδομένο ότι δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη η αιτία της πυρκαγιάς», υπογράμμισε ο παραγωγός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Variety, η σειρά εμπνέεται επίσης από την πρόσφατη σειρά «Τσερνόμπιλ». Κυρίως γιατί αυτή η μίνι σειρά για την πυρηνική καταστροφή του 1986, παρότι η δράση της εκτυλίσσεται αποκλειστικά στη Σοβιετική Ένωση, έχει γυριστεί στα αγγλικά. Το τηλεοπτικό δίκτυο France 2 θα μεταδώσει επίσης πριν από το τέλος της χρονιάς ένα «docufiction», μια ταινία ντοκιμαντέρ για την Παναγία των Παρισίων με τίτλο «L`epreuve des siecles» ( Η δοκιμασία των αιώνων).

H ταινία θα διηγείται επτά αιώνες Ιστορίας του καθεδρικού ναού μέχρι την πυρκαγιά. Θα είναι μια παραγωγή του Program 33. Την αφήγηση του ντοκιμαντέρ θα κάνει η Σοφί Μαρσό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.