Σάλος στη Γερμανία από σκληρό βίντεο που δείχνει βασανιστήρια σε πειραματόζωα (φώτο-βίντεο)

Σάλος στη Γερμανία από σκληρό βίντεο που δείχνει βασανιστήρια σε πειραματόζωα (φώτο-βίντεο)

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία ένα βίντεο που κατέγραψαν μέλη φιλοζωικής οργάνωσης σε εργαστήριο δοκιμών φαρμάκων στο Αμβούργο.

Βάναυσες εικόνες μαϊμούδων, γατών και σκύλων, τα οποία χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα, κατέγραψε η ΜΚΟ Cruelty Free Internation, όταν μπήκε στις εγκαταστάσεις της Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT).

Τα ζωάκια στο βίντεο φαίνονται εμφανώς τρομοκρατημένα, ουρλιάζουν και φέρουν πολλά τραύματα.

Στα πλάνα φαίνονται επίσης εργαζόμενοι των εγκαταστάσεων να χρησιμοποιούν τσιμπήδες για να πιάσουν τις μαϊμούδες από τον λαιμό.

Σε μία συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, ένας από τους απαράδεκτους εργαζόμενους καταγράφεται να χτυπάει το κεφάλι ενός στην κάσα της πόρτας.

Πολλές από τις μαϊμούδες που ήταν κλεισμένες σε κλουβιά -μικρότερα τους ενός μέτρου- στριφογύριζαν γύρω από τον εαυτό τους, κάτι που, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Guardian, φανερώνει τη θλίψη τους. Σε άλλα σημεία του χώρου, σκύλοι έχουν ξαπλώσει πάνω στα δικά τους αίματα και κόπρανα.

Οι απάνθρωπες αυτές εικόνες εξόργισαν τις φιλοζωικές οργανώσεις:

«Η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και πιθανώς παράνομη» δήλωσε εκπρόσωπος της Humane Society International. Συμπλήρωσε επίσης πως κάθε δεδομένο που θα συλλέξουν από αυτά τα ζώα είναι «άχρηστο», καθώς η φυσιολογία τους έχει αλλάξει από το στρες που έχουν βιώσει.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν επιθεωρηθεί εννέα φορές από το 2015, με τις επτά μάλιστα να είχαν γίνει απροειδοποίητα. Οι δύο τελευταίες επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 8 Οκτωβρίου και μία εβδομάδα μετά, οι Αρχές έλαβαν γνώση του υλικού που καταγράφηκε. Οι επιθεωρητές κατέγραψαν 44 μαϊμούδες να ζουν σε «πολύ μικρά κλουβιά», ενώ παράλληλα κατήγγειλαν μία «μακροχρόνια ταλαιπωρία».

Σε μία περίπτωση μάλιστα, στις εγκαταστάσεις δόθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για χρήση καινούριων σκυλιών χωρίς άδεια, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, που έφερε πρώτη στο «φως» το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, έχουν απαγγελθεί ποινικές διώξεις στον εισαγγελέα, λόγω ύποπτης παράνομης δραστηριότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.