Είχε εξαφανιστεί για μέρες – Εντοπίστηκε χάρη στο «sos» που έγραψε στο χώμα (φώτο)

Είχε εξαφανιστεί για μέρες – Εντοπίστηκε χάρη στο «sos» που έγραψε στο χώμα (φώτο)

Μια Αυστραλή που είχε χαθεί επί τρεις μέρες στην έρημο σώθηκε χθες, Τρίτη, χάρη στο «SOS» που είχε γράψει στο χώμα.

Το μήνυμα που ζητούσε βοήθεια είδε ένας άνδρας που παρακολουθούσε μέσω κάμερας από απόσταση το αγρόκτημά του.

Η 55χρονη Ντέμπορα Πίλγκριμ χάθηκε την Κυριακή όταν, καθώς έκανε κάμπινγκ με φίλους της περίπου 100 χιλιόμετρα από την Αδελαΐδα, αποφάσισε να πάει μια βόλτα μόνη της.

Δεκάδες αστυνομικοί και μέλη σωστικών συνεργείων, όπως και ένα ελικόπτερο, την αναζητούσαν επί τρεις ημέρες, αλλά μάταια.

Κάποια στιγμή η Πίλγκριμ βρέθηκε σε ένα άδειο αγρόκτημα και έγραψε «SOS» στο χώμα.

Την Τρίτη το βράδυ ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος, που ζει 70 χιλιόμετρα μακριά, είδε το μήνυμα στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει για να ελέγχει την ιδιοκτησία του.

Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία εντόπισε την Πίγκριμ κοντά στα μεσάνυκτα σε ένα γειτονικό αγρόκτημα, όπου είχε βρει νερό.

«Είμαι πολύ συγκινημένη», διηγήθηκε η γυναίκα στο τηλεοπτικό δίκτυο Nine News.

«Πίστευα ότι θα καταρρεύσω», πρόσθεσε αναφερόμενη στη στιγμή που είδε να φτάνουν οι διασώστες.

Ο Νιλ Μάριοτ, χάρη στην παρατηρητικότητα του οποίου σώθηκε η Πίλγκριμ, εξήγησε ότι είχε εγκαταστήσει πρόσφατα το κλειστό κύκλωμα έπειτα από πολλές παραβιάσεις της ιδιοκτησίας του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσε να βρει νερό γιατί φοβόμουν το χειρότερο», επεσήμανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.