«Ανοιχτοχέρης» ο Βασιλιάς της Σουαζιλάνδης – Έδωσε 15 εκατ. ευρώ και αγόρασε… Ρολς Ρόις στις 14 συζύγους του (φώτο)

«Ανοιχτοχέρης» ο Βασιλιάς της Σουαζιλάνδης –  Έδωσε 15 εκατ. ευρώ και αγόρασε… Ρολς Ρόις στις 14 συζύγους του (φώτο)

Οργή στη φτωχή αφρικανική χώρα για τον πολυτελή βίο που διάγει ο βασιλιάς.

Προκλητικός απέναντι στην φτώχεια του λαού ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης Μσουάτι Γ΄ δεν δίστασε να σπαταλήσει 15 εκατ. ευρώ για την αγορά στόλου πολυτελών αυτοκινήτων, τα οποία προορίζονται για τις 14 συζύγους του.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα έφθασαν στο φτωχό βασίλειο της Σουαζιλάνδης από τη Νότιο Αφρική 19 Ρολς Ρόις και 120 BMW για τις συζύγους του τελευταίου απόλυτου μονάρχη και μόλις η είδηση έγινε γνωστή προκλήθηκε σάλος στην χώρα, που το μέσο ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τις 11.000 ευρώ.

Η φωτογραφία με νταλίκα φορτωμένη με τα ακριβά αυτοκίνητα, που είχε προορισμό το παλάτι, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και εξόργισε τους πολίτες της φτωχής αφρικανικής χώρας. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον βασιλιά για δαπανηρή διαβίωση του ίδιου και των μελών της οικογένειάς του.

«Ο ισχυρισμός πως πρόκειται για μια κατάφωρη επίδειξη αλαζονείας και απόλυτης περιφρόνησης στα συναισθήματα του φτωχού λαού της Σουαζιλάνδης από τον μονάρχη θα ήταν υποβάθμιση (του γεγονότος). Αυτός, βασικά, τους δείχνει το μεσαίο δάχτυλο και αποδεικνύει στους πάντες πως αυτός είναι ο νόμος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αντιπολίτευσης.

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Mzilikazi wa Afrika από τη Νότιο Αφρική αποκάλεσε την είδηση «θλιβερή» και μοιράστηκε στο twitter την σχετική φωτογραφία με την νταλίκα φορτωμένη με τα πολυτελή αυτοκίνητα για τις συζύγους του βασιλιά. Πηγή από το υπουργείο Επικοινωνιών και Τεχνολογίας της Σουαζιλάνδης επιβεβαίωσε στην εφημερίδα της Νοτίου Αφρικής The Citizen πως ο βασιλιάς είχε αγοράσει τα ακριβά αυτοκίνητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2009 το περιοδικό Forbes είχε τον βασιλιά της Σουαζιλάνδης ανάμεσα στους 15 πλουσιότερους γαλαζοαίματους στον πλανήτη ενώ είναι ο μονάρχης σε μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο. Τον Απρίλιο του 2018 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Σουαζιλάνδης από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1968, ο βασιλιάς ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αποκαλείται στο εξής «Εσουατίνι», δηλαδή το αρχικό της όνομα, πριν από την περίοδο της αποικιοκρατίας. Στη γλώσσα σουάτι, Εσουατίνι σημαίνει «η χώρα των Σουάζι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.