ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες αναζητήσεις ξένων στη Google για την Ελλάδα

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες αναζητήσεις ξένων στη Google για την Ελλάδα

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους της νεότερης ιστορίας της.

Η κρίση κοντεύει να κλείσει δεκαετία, με τα αίτια να είναι συγκεκριμένα. Διαφθορά, κακή διαχείριση, μίζες, έλλειψη υποδομών κ.α. Ωστόσο αν ρωτήσεις 10 Έλληνες για τα αίτια της κρίσης, είναι πολύ πιθανό να πάρεις 10 διαφορετικές απαντήσεις.

Τους τελευταίους 12 μήνες, η πρώτη αναζήτηση που ξεκινά με το «Γιατί η Ελλάδα… », είναι ίσως αυτό που φαντάζεστε. «Γιατί η Ελλάδα είναι χρεωμένη»; Η δεύτερη είναι ακόμα χειρότερη. «Γιατί η Ελλάδα είναι τόσο φτωχή»; Η οικονομική κρίση που κρατάει γερά όλα αυτά τα χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον κυρίως των κατοίκων των ΗΠΑ, αλλά και άλλων χωρών, ακριβώς σε αυτήν. Ο πιο εύκολος τρόπος να το διαπιστώσετε είναι να γράψετε το «Γιατί η Ελλάδα… » στα αγγλικά, στα γαλλικά ή στα γερμανικά στην αναζήτηση της Google και το autocomplete θα κάνει την δουλειά του.

Και να φανταστείτε πως μόνο στα γερμανικά, ένα από τα πρώτα δυο αποτελέσματα είναι «Γιατί η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού»; Αν και δεν ξέρουμε αν αυτό είναι τόσο καλό. Συνολικά πάντως αυτό που εμφανίζεται περισσότερο σε όλες τις αναζητήσεις ανεξαρτήτως σειράς και γλώσσας, είναι η ερώτηση για το χρέος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια, οι Αμερικανοί θέλουν να μάθουν «Γιατί η Ελλάδα είναι τόσο λευκή;», εννοώντας τα κτίρια(!). Οι Γάλλοι θέλουν να μάθουν γιατί να την επισκεφτούν. Οι διακοπές στην χώρα μας παραμένουν η πρώτη αναζήτηση παγκοσμίως. Ωστόσο, οι κυριότερες απορίες των πιθανών τουριστών δεν έχουν να κάνουν με τα αξιοθέατα, αλλά με την οικονομία της χώρας, που εδώ και 9 χρόνια δεν δείχνει να ανακάμπτει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.