Τουρκία: Ευεργέτης ξεπληρώνει χρέη φτωχών – «Να με λέτε Ρομπέν των Δασών»

Τουρκία: Ευεργέτης ξεπληρώνει χρέη φτωχών – «Να με λέτε Ρομπέν των Δασών»

Ένας μυστηριώδης ευεργέτης ξεπληρώνει χρέη σε παντοπωλεία και αφήνει φακέλους με μετρητά, σε φτωχογειτονιές της Κωνσταντινούπολης.

Κάτοικοι της Τούζλα, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ενθουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ανακάλυψαν ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί που είχαν αφήσει σε παντοπωλεία τακτοποιήθηκαν από έναν άγνωστο άνδρα, αναφέρει ο Guardian.

«Κάποιος ήρθε και μου ζήτησε να του δείξω το τετράδιο που σημειώνω τις οφειλές των πελατών. Τέσσερις άνθρωποι είχαν μεγάλους λογαριασμούς και του είπα πού ζουν. Επέστρεψε αφότου είχε μιλήσει μαζί τους και πλήρωσε όλα τα χρέη. Έμαθα επίσης ότι έδωσε μετρητά σε αυτές τις οικογένειες», δήλωσε ο Τσοσκούν Γιλμάζ, ιδιοκτήτης ενός εκ των καταστημάτων, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Demiroen. Όταν ο καταστηματάρχης ρώτησε το όνομα του ευεργέτη, αυτός του είπε «Απλά να με λέτε Ρομπέν των Δασών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είχε ξαναπληρώσει χρέη στην Κωνσταντινούπολη
Ο ίδιος άνθρωπος εκτιμάται ότι είχε ρίξει φακέλους με 1.000 τουρκικές λίρες κάτω από πόρτες σπιτιών στα οποία μένουν οικογένειες που έχουν ανάγκη, σε άλλες φτωχογειτονιές στην Κωνσταντινούπολη, τον περασμένο Μάρτιο, αναφέρει ο Guardian. Επίσης, είχε καλύψει χρέος 25.000 λιρών σε παντοπωλείο τον Ιούνιο. δήλωσε ο Τουνκάι Γιασάρ, άλλος ιδιοκτήτης παντοπωλείου στην Τούζλα της Κωνσταντινούπολης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.