Το υπερδιπλάσιο βάρος του φορτηγού «οδήγησε» στην πτώση της γέφυρας στη Γαλλία

Το υπερδιπλάσιο βάρος του φορτηγού «οδήγησε» στην πτώση της γέφυρας στη Γαλλία

Μια αποκάλυψη που πιθανότατα να ρίξει φως στα αίτια της κατάρρευσης της γέφυρας στον ποταμό Ταρν στην νοτιοδυτική Γαλλία έκανε ο δήμαρχος της περιοχής.

Tο βάρος του φορτηγού που έπεσε από την κρεμαστή γέφυρα στη Γαλλία, η οποία κατέρρευσε τη Δευτέρα ήταν υπερδιπλάσιο από το επιτρεπόμενο δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της περιοχής στην οποία σημειώθηκε το το τραγικό συμβάν. Από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, μια 15χρονη και ο οδηγός της νταλίκας. φορτηγού,

Το βάρος του φορτηγού “υπολογίζεται σε περισσότερους από 40 τόνους (…) η γέφυρα έσπασε”, δήλωσε ο Ερίκ Οζέ, δήμαρχος του Μιρπουά-σιρ-Ταρν.

Στην είσοδο της κρεμαστής μεταλλικής γέφυρας, που είχε κατασκευαστεί το 1931 για να συνδέσει τις δύο όχθες του ποταμού Ταρν στην περιοχή αυτή, υπήρχε πινακίδα με την ένδειξη ότι απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων βάρους άνω των 19 τόνων.

Η κατάρρευσή της ήταν θεαματική καθώς σχεδόν κόπηκε στα δύο και η μια πλευρά της έπεσε στον ποταμό, βάθους σε εκείνο το σημείο 20 μέτρων και πλάτους 100 μέτρων.

Νεκροί είναι μια 15χρονη και ο οδηγός του φορτηγού. Η μητέρα της 15χρονης και άλλοι δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από το ποτάμι.

“Αν επρόκειτο για οδηγό ξένης επιχείρησης, θα το καταλάβαινα, αλλά ο οδηγός του φορτηγού ήταν από εδώ. Μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πήγε να περάσει με βάρος 40 ή περισσότερων τόνων”, προσθέτει ο δήμαρχος του Μιρπουά-σιρ-Ταρν, ενός χωριού περίπου χιλίων κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών από την Τουλούζη.

Η χωροφυλακή συνέχιζε σήμερα τις έρευνές της, στηριζόμενη κυρίως στις φωτογραφίες που πήραν χθες δύτες, οι οποίες αφορούν σε τεχνικές διαπιστώσεις που είναι πολύτιμες για τη συνέχιση της έρευνάς τους. Το αμάξωμα του φορτηγού θα πρέπει να ανασυρθεί στην επιφάνεια, αλλά η περίπλοκη αυτή επιχείρηση μπορεί να πάρει καιρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δυστύχημα αυτό γέννησε ωστόσο ερωτήματα όσον αφορά την αξιοπιστία των γεφυρών στη Γαλλία. Σύμφωνα με επιτροπή της Γερουσίας, η οποία συστήθηκε μετά την κατάρρευση πέρυσι της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα στην Ιταλία στοιχίζοντας τη ζωή σε 43 ανθρώπους, “τουλάχιστον 25.000 γέφυρες” στη Γαλλία “είναι σε κακή κατασκευαστική κατάσταση” από τις 200.000 έως 250.000 της χώρας ο ακριβής αριθμός των γεφυρών που υπάρχουν στη Γαλλία δεν είναι γνωστός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.