ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΟΗΕ: «Συγνώμη κάναμε λάθος για τον αριθμό παιδιών που κρατούνται σε κέντρα μεταναστών στις ΗΠΑ»

ΟΗΕ: «Συγνώμη κάναμε λάθος για τον αριθμό παιδιών που κρατούνται σε κέντρα μεταναστών στις ΗΠΑ»

Ανεξάρτητος ειδικός του ΟΗΕ ζήτησε συγγνώμη, γιατί έκανε λάθος στις εκτιμήσεις του για τα παιδιά που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης μεταναστών στις ΗΠΑ.

Ο Μάνφρεντ Νόβακ είχε κάνει εκτίμηση πως τα παιδιά αυτά ξεπερνούν τα 100.000, όμως όπως αποδείχθηκε ο αριθμός αυτός ήταν απόλυτα εσφαλμένος, ως προς το διάστημα. Ο ειδικός του ΟΗΕ έκανε λάθος, καθώς έδωσε στοιχεία με τις ροές μεταναστών του 2015 και όχι με τα πόσα παιδιά κρατούνταν σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε κέντρα μεταναστών στη χώρα. Έτσι όλα τα διεθνή πρακτορεία απέσυραν την είδηση, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μάνφρεντ Νόβακ, ο οποίος επέβλεψε έρευνα του ΟΗΕ για τα παιδιά τα οποία στερούνται την ελευθερία τους, είπε τη Δευτέρα στον Τύπο ότι οι ΗΠΑ είναι μια από τις χώρες που εγκλείουν σε κέντρα κράτησης μεταναστών τα περισσότερα παιδιά σε παγκόσμιο επίπεδο. Όταν ανέφερε πως ο αριθμός φτάνει τις 100.000, στο Γαλλικό Πρακτορείο ζήτησαν επιβεβαίωση του αριθμού, καθώς δεν τους φάνηκε φυσιολογικός. Ο Νόβακ επέμεινε, αλλά 24 ώρες μετά, ο ΟΗΕ εξέδωσε δελτίο τύπου, λέγοντας πως οι δηλώσεις του Μάνφρεντ Νόβακ «παρεξηγήθηκαν σε έναν βαθμό».

«Θα όφειλα να κάνω πιο σαφές το γεγονός ότι αυτά ήταν δεδομένα για έναν ολόκληρο χρόνο και ότι αφορούσαν μια περίοδο τρία χρόνια πίσω. Προφανώς έγινε παρεξήγηση και προτίθεμαι να ζητήσω συγγνώμη… Λυπάμαι γι’ αυτό», είπε ο Νόβακ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόσο το Γαλλικό πρακτορείο, όσο και το ΑΠΕ-ΜΠΕ ακύρωσαν το προχθεσινό δελτίο που είχε βγει από τον ΟΗΕ. Κατά τα επίσημα δεδομένα της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων (Customs and Border Protection, CBP), 76.020 ασυνόδευτοι ανήλικοι συνελήφθησαν στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2019 (Οκτώβριος 2018-Σεπτέμβριος 2019). Συνολικά, 473.682 μετανάστες — παιδιά και ενήλικοι — που πέρασαν παράτυπα τα σύνορα οικογενειακώς συνελήφθησαν, κατά τα ίδια επίσημα στατιστικά στοιχεία. Πρόκειται για αθροιστικά δεδομένα για ολόκληρο το οικονομικό έτος, που δεν αντιστοιχούν στον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται το τρέχον διάστημα σε κέντρα κράτησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.