Έπεσε η σκευωρία: Ο Αμερικανός πρέσβης στην ΕΕ είπε πως δεν άκουσε το Ν.Τραμπ να ζητάει δήθεν ανταλλάγματα από το Κίεβο

Έπεσε η σκευωρία: Ο Αμερικανός πρέσβης στην ΕΕ είπε πως δεν άκουσε το Ν.Τραμπ να ζητάει δήθεν ανταλλάγματα από το Κίεβο

Ο Γκόρντον Σόντλαντ αποδόμησε την κατάθεση του ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων και επεσήμανε ότι ουδέποτε άκουσε τον ίδιο τον Τραμπ να ζητεί τα «δήθεν» ανταλλάγματα αυτά.

Μια δήλωση που αποδεικνύει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αθώος.

Το «δήθεν» αντάλλαγμα που φέρεται να ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να χορηγήσει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και να κάνει δεκτό τον νέο Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο ήταν να ξεκινήσει το Κίεβο έρευνες κατά της διαφθοράς, με έμφαση στην εταιρεία ενέργειας Burrisma, σύμβουλος της οποίας ήταν ο γιος του τέως αντιπροέδρου των Δημοκρατικών και υποψηφίου για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Τζο Μπάιντεν.

«Υπήρχαν ανταλλάγματα; Σε σχέση με το αίτημα για τηλεφώνημα με τον Λευκό Οίκο και για επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στον Λευκό Οίκο, η απάντηση είναι ναι», είπε ο Σόντλαντ στην επιτροπή της Βουλής που ερευνά την ενδεχόμενη παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη. Πρόσθεσε τι το πρόσωπο που μετέφερε τις προεδρικές εντολές ήταν ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντολφ Τζουλιάνι.

«Όταν ο πρόεδρος λέει «μίλα με τον προσωπικό μου δικηγόρο» και εν συνεχεία ο Τζουλιάνι δίνει κάποιες κατευθύνσεις και οδηγίες, υποθέτουμε ότι προέρχονται από τον πρόεδρο», είπε.

Στη κατάθεσή του, ο Σόντλαντ υποστήριξε ότι για τη «δήθεν» συναλλαγή ήταν ενήμεροι και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μουλβάνι, οι υπουργοί Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και Ενέργειας Ρικ Πέρι, καθώς και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον.

Το γραφείο του αντιπροέδρου Μάικ Πενς διέψευσε κατηγορηματικά ότι η συζήτηση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Πενς πράγματι συνέβη.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι μετά την κατάθεση του Σόντλαντ, η υπόθεση έχει κλείσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή είναι η τελευταία λέξη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ», είπε ο Τραμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.