Ουκρανία: 18χρονη πρωταθλήτρια του μποξ σκοτώθηκε από τρένο επειδή αφαιρέθηκε την ώρα που έπαιζε με το κινητό της (φωτο)

Ουκρανία: 18χρονη πρωταθλήτρια του μποξ σκοτώθηκε από τρένο επειδή αφαιρέθηκε την ώρα που έπαιζε με το κινητό της (φωτο)

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό προστέθηκε στη μεγάλη λίστα των νεαρών -κυρίως- ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους είτε για να βγάλουν μία selfie, είτε γιατί είχαν… βγει εκτός πραγματικότητας, χαζεύοντας στο κινητό τους και ακούγοντας με ακουστικά μουσική. Αυτή τη φορά, θύμα αυτής της σύγχρονης παράνοιας, ήταν η 18χρονη Amina Bulakh, μία πολλά υποσχόμενη έφηβη, πρωταθλήτρια του μποξ από την Ουκρανία.

Η πανέμορφη Amina είχε φορέσει ακουστικά και έπαιζε με το κινητό της καθώς περπατούσε, όταν κτυπήθηκε θανάσιμα από τρένο, σε διάβαση στην πόλη που διέμενε, Τarasivka.

Η Amina είχε κερδίσει μετάλλιο στους διεθνείς αγώνες της Βουλγαρίας, τον Σεπτέμβριο και ήταν από τις αθλήτριες με πολύ μέλλον στον αθλητισμό. Ο θάνατος την περίμενε καθώς επέστρεφε στο σπίτι της από ένα φαρμακείο, στις 14 Νοεμβρίου.


Καθώς πήγε να περάσει τη διάβαση, δεν άκουσε το σφύριγμα του τρένου, καθώς φορούσε ακουστικά και έπαιζε με το κινητό της. Όταν το αντιλήφθηκε, ήταν αργά.

Ο προπονητής της το έμαθε λίγες ημέρες αργότερα, όταν επικοινώνησε μαζί του η μητέρα της. Τη στιγμή εκείνη, μάλιστα, από το σοκ, δεν αντιλήφθηκε τι του είπε. «Της απάντησα, όλα θα πάνε καλά», δήλωσε συγκλονισμένος ο Victor Fesechko και τότε συνειδητοποίησε την τραγωδία, λέγοντας: «Η Amin έφυγε».

Η Αμίνα ξεκίνησε στα 10 της να κάνει μποξ, στο οποίο έκανε διεθνή καριέρα. Παράλληλα είχε ξεκινήσει να σπουδάσει οικονομικά στην Πολωνία, για να ασχοληθεί με επιχειρήσεις. Από την Πολωνία επέστρεψε στη γενέτειρά της για λίγες ημέρες διακοπών και ξεκούρασης, χάνοντας τόσο ανούσια τη ζωή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την τραγωδία ανακοίνωσε η Ουκρανική Ομοσπονδία Μποξ, εκφράζοντας τη βαθιά της λύπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.