Καναδάς: Η κυβέρνηση πάει τη Volkswagen στα δικαστήρια – Την κατηγορεί για παραβίαση της νομοθεσίας

Καναδάς: Η κυβέρνηση πάει τη Volkswagen στα δικαστήρια – Την κατηγορεί για παραβίαση της νομοθεσίας

Η καναδική κυβέρνηση γνωστοποίησε χθες Δευτέρα ότι πάει τη Volkswagen στα δικαστήρια διότι εισήγαγε εσκεμμένα στον Καναδά αυτοκίνητα που παραβίαζαν τη νομοθεσία και τα όρια εκπομπών ρύπων, εντός των ορίων της έρευνας για το παγκόσμιο σκάνδαλο των πετρελαιοκινητήρων που συνοδεύονταν από λογισμικό παραπλάνησης των συσκευών ελέγχου των εκπομπών καυσαερίων, το λεγόμενο Dieselgate.

Συνολικά, σε βάρος της κολοσσιαίας γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υποβλήθηκαν 60 κατηγορίες διότι παραβίασε την καναδική νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος, εξήγησε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Η διοίκηση της Φολκσβάγκεν κατηγορείται κυρίως ότι παραβίασε την καναδική νομοθεσία μεταξύ του Ιανουαρίου του 2008 και του Δεκεμβρίου του 2015, όταν «εισήγαγε παράνομα στον Καναδά σχεδόν 128.000 οχήματα που δεν συμμορφώνονταν» προς τους εθνικούς κανόνες για τις εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η εταιρεία είναι επίσης αντιμέτωπη με δύο κατηγορίες διότι «έδωσε παραπλανητικές πληροφορίες» στις αρχές.

Μια πρώτη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση θα γίνει την Παρασκευή σε δικαστήριο του Οντάριο, διευκρίνισε η κυβέρνηση.

Οι κατηγορίες αυτές υποβλήθηκαν έπειτα από τετραετή έρευνα που διενήργησε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η Φολκσβάγκεν παραδέχθηκε το 2015 ότι είχε εφοδιάσει πάνω από 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα με ντιζελοκινητήρες με λογισμικό σχεδιασμένο για να εξαπατώνται οι ελεγκτικοί φορείς ως προς τις εκπομπές ρύπων τους, ώστε να φαίνεται ότι ήταν πολύ χαμηλότερες από τις πραγματικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ντίζελγκεϊτ έχει ήδη στοιχίσει στη VW πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε δικαστικά κόστη, πρόστιμα και αποζημιώσεις, κυρίως στις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.