ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι άνθρωποι που ζουν κάτω από ηφαίστειο – Κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να τιναχτούν όλα στον αέρα (βίντεο)

Οι άνθρωποι που ζουν κάτω από ηφαίστειο – Κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να τιναχτούν όλα στον αέρα (βίντεο)

Στο νησί Αoghasima μένουν 200 γενναίοι Ιάπωνες. Γιατί γενναίοι; Γιατί έχτισαν τα σπίτια τους ακριβώς στους πρόποδες ενός ηφαιστείου.

Μπορεί να μην έχει γίνει έκρηξη τα τελευταία 200 χρόνια, όμως το Αoghasima είναι ενεργό ηφαίστειο, το οποίο σημαίνει πως μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να εκραγεί!

Το νησί βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Izu και βρίσκεται 200 μίλια νότια του Τόκιο. Στο χωριουδάκι υπάρχουν εκτός από τις κατοικίες και κάποια καταστήματα, ένα κατάστημα γενικών ειδών, σχολείο, ταχυδρομείο και ένα ελικοδρόμιο.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου έγινε πριν από 200 χρόνια, το 1785, και τότε έχασαν τη ζωή τους 140 άνθρωποι…

Δεν υπάρχει άμεση μεταφορά από την Ιαπωνία στο Aogashima. Πρέπει πρώτα να πάτε στο Hachijojima (που απέχει 70 χλμ. από το Aogashima) και στη συνέχεια να πάρετε ένα ελικόπτερο ή ένα πλοίο.

Ο φθηνότερος τρόπος να διαμείνετε στην Aogashima είναι να κάνετε κάμπινγκ. Είναι δωρεάν, αλλά πρέπει να κάνετε κράτηση τουλάχιστον 2 εβδομάδες εκ των προτέρων μέσω email και να συμπληρώσετε το έντυπο αίτησης!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.