Εκατομμύρια Μεξικανοί συμμετείχαν σε πανεθνική άσκηση προσομοίωσης ενός ισχυρού σεισμού – Φόβος για μεγάλο σεισμό

Εκατομμύρια Μεξικανοί συμμετείχαν σε πανεθνική άσκηση προσομοίωσης ενός ισχυρού σεισμού – Φόβος για μεγάλο σεισμό

Εκατομμύρια Μεξικανοί συμμετείχαν σε πανεθνική άσκηση προσομοίωσης ενός ισχυρού σεισμού, που πραγματοποιήθηκε στη χώρα, η οποία πλήττεται συχνά από σεισμικές δονήσεις.

Στις 11.00 το πρωί τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) οι σειρήνες ήχησαν κηρύσσοντας έναν «ψεύτικο συναγερμό», με στόχο να δοκιμαστούν στην πράξη οι διαδικασίες εκκένωσης στην περίπτωση μιας σεισμικής δόνησης άνω των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι πολίτες, ιδίως στην πρωτεύουσα όπου υπάρχουν πολλοί ουρανοξύστες, διέθεταν λιγότερο από ένα λεπτό για να βρουν ασφαλές μέρος, προτού γίνουν αισθητοί οι πρώτοι μετασεισμοί.

Σε έναν ουρανοξύστη με γραφεία, οι διασώστες έκαναν προσομοίωση εκκένωσης από τα παράθυρα του κτιρίου και βάσει του σεναρίου άνθρωποι κρέμονταν από καλώδια, ενώ σε άλλα δημόσια κτίρια, όπως το προεδρικό μέγαρο ή το Ανώτατο Δικαστήριο, οι εργαζόμενοι εγκατέλειπαν τα γραφεία τους για να συγκεντρωθούν σε ασφαλή σημεία, που τους είχαν υποδείξει οι αρχές.

Στη λεωφόρο Paseo de la Reforma, στην καρδιά της πόλης του Μεξικού, όπου βρίσκονται οι υψηλότεροι ουρανοξύστες της πόλης, πολυτελή ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και συγκροτήματα γραφείων, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στον δρόμο και συγκεντρώθηκαν σε ασφαλή σημεία, ενώ τους συνόδευαν μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Η Μαρία ντελ Κάρμεν Μπαουτίστα, μια υπάλληλος 55 ετών, υποδύθηκε ότι είχε τραυματιστεί στο κεφάλι. Αμέσως, μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.

Η άσκηση που πραγματοποιήθηκε είναι η πρώτη για το 2020. Οι περισσότεροι σεισμοί στο Μεξικό σημειώνονται στις ακτές του Ειρηνικού, όπως έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1985 (8,1 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ με περισσότερους από 10.000 νεκρούς στη χώρα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την 19η Σεπτεμβρίου του 2017, το κεντρικό τμήμα της χώρας συγκλονίστηκε από σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών με 369 νεκρούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.