Καθηγητής πανεπιστημίου κρατούσε τις κρατικές επιχορηγήσεις για να τις σπαταλά σε…γυναίκες

Καθηγητής πανεπιστημίου κρατούσε τις κρατικές επιχορηγήσεις για να τις σπαταλά σε…γυναίκες

O Chikaodinaka Nwankpa, σύμφωνα με το CNN, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι έκλεψε κονδύλια ύψους 167.000 ευρώ και τα ξόδεψε σε στριπτιτζάδικα και σε αγορές iTunes, γκουρμέ γευμάτων και άλλων πολυτελών απολαύσεων.

Ο 57χρονος καθηγητής, πρώην επικεφαλής του τμήματος Μηχανικών του πανεπιστημίου κατηγορείται για κλοπή και εξαπάτηση.

«Ο Nwankpa σκόρπισε ακατάλληλα και εγκληματικά δεκάδες χιλιάδες δολάρια που διατίθεντο για ερευνητικούς σκοπούς για την προσωπική του απόλαυση.

Πρόδωσε το Πανεπιστήμιο Drexel και τους φοιτητές που πληρώνουν δίδακτρα για την εκπαίδευση τους» δήλωσε ο εισαγγελέας Λάρι Κράσνερ.

Η… «άσωτη ζωή» του καθηγητή έγινε αντιληπτή όταν σε έναν έλεγχο βρέθηκαν αγορές που είχαν γίνει χωρίς αποδείξεις από το 2010 έως το 2017.

Ο καθηγητής φέρεται να προσπάθησε να περάσει τα έξοδα από τα στριπτιτζάδικα ως έξοδα φαγητού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπολογίζεται ότι ο Nwankpa ξόδεψε πάνω από 86.500 ευρώ σε στριπτιτζάδικα και μπαρ και πάνω από 80.000 σε αγορές στο iTunes, γεύματα και άλλες αγορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.