ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

La Repubblica: Ορατός ο κίνδυνος σύγκρουσης Ευρώπης – Τουρκίας

La Repubblica: Ορατός ο κίνδυνος σύγκρουσης Ευρώπης – Τουρκίας

«Tώρα ο κίνδυνος είναι μια σύγκρουση Ευρώπης – Τουρκίας», τιτλοφορεί σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. H αναφορά είναι στη νέα αποστολή της ΕΕ, η οποία εγκρίθηκε χθες με στόχο την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Η La Repubblica υπογραμμίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση απαίτησε να αλλάξει όνομα η προηγούμενη αποστολή της Ένωσης, η “Σοφία”, διότι η κυβέρνηση Κόντε φέρεται να την θεωρούσε «υπερβολικά ανθρωπιστική».

«Το κύριο μέτωπο της νέας αποστολής θα είναι η ανατολική Μεσόγειος. Μια περιοχή ήδη τρομερά “ζέστη”, εξαιτίας των παράνομων τουρκικών πετρελαϊκών ερευνών», προσθέτει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ακριβώς λόγω τού ό,τι τα όπλα στη Λιβύη δεν τα παραδίδουν διακινητές, αλλά κράτη – από την Τουρκία μέχρι τα Εμιράτα, την Αίγυπτο και το Κατάρ – η νέα ευρωπαϊκή αποστολή θα πρέπει να βασισθεί σε μεγάλα πλοία, αναγνωριστικά αεροσκάφη και σε δορυφόρους κατασκοπίας».

«Θα χρειαστεί και η αναγκαία βούληση, ώστε όλα αυτά να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν έλεγχοι σε κάθε ύποπτο εμπορικό πλοίο. Αν είναι αναγκαίο, ανεβαίνοντας και πάνω στα πλοία αυτά» γράφει η La Repubblica.

«Ή αποστολή αυτή κινδυνεύει να θέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία» υπογραμμίζει, τέλος, η εφημερίδα της Ρώμης στην ανάλυσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.