Αυτό είναι το πιο «μοναχικό» μέρος του πλανήτη – Έχει λιγότερους από 300 κατοίκους (φωτο)

Αυτό είναι το πιο «μοναχικό» μέρος του πλανήτη – Έχει λιγότερους από 300 κατοίκους (φωτο)

Το Tristan da Cunha είναι ένα νησιωτικό Αρχιπέλαγος που αποτελεί τυπικά μέρος των Βρετανικών υπερπόντιων Εδαφών, τοποθετείται στον Ατλαντικό Ωκεανό και απέχει 2.000 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη ήπειρο, την Αφρική. Ανακάλυψη του Πορτογάλου εξερευνητή Tristão da Cunha το 1506 (εξ ου και η ονομασία) είναι εντελώς απομονωμένο από την υπόλοιπη ανθρωπότητα και θεωρείται το πιο «μοναχικό» μέρος στον κόσμο.

Με λιγότερους από 300 κατοίκους και καθόλου αεροδρόμιο, το Tristan da Cunha είναι προσβάσιμο μόνο μέσω θαλάσσης, ενώ η οικονομία του στηρίζεται αποκλειστικά στην αλιεία, τη γεωργία και την κτηνοτροφία, τουλάχιστον καλύπτοντας τις ανάγκες των λιγοστών κατοίκων του. Το έδαφος είναι κατά βάση πεδινό, ενώ δεν απουσιάζουν και απόκρημνες βραχώδεις περιοχές, πυκνά δασώδη σημεία και απότομες πλαγιές, στοιχεία που το καθιστούν ένα από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος και έναν τρόπον τινά extreme προορισμό, για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.