ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ελβετία: «Βαίνει καλώς η μάχη κατά του κορωνοϊού» δηλώνουν οι Ελβετοί – «Λίγα τα θύματα» – «Υπεραρκετές οι ΜΕΘ»!

Ελβετία: «Βαίνει καλώς η μάχη κατά του κορωνοϊού» δηλώνουν οι Ελβετοί – «Λίγα τα θύματα» – «Υπεραρκετές οι ΜΕΘ»!

Η Ελβετία των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων αναπτύσσει στρατιωτικές ιατρικές μονάδες στα νοσοκομεία για να βοηθήσουν σε περιοχές όπως το Τιτσίνο, που συνορεύει με την Ιταλία, η οποία δοκιμάζεται σκληρά από την επιδημία, αλλά η αισιοδοξία είναι διάχυτη στη χώρα: Οι ΜΕΘ είναι υπερεπαρκείς παρά τους 235 θανάτους και οι αρχές είναι πολύ αισιόδοξες αφού δεν επαληθεύονται οι εσχατολογικές τερατολογίες που μιλούσαν για «χιλιάδες νεκρούς» αυτή την εβδομάδα.

Οι πολίτες έχουν κληθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ έχουν απαγορευθεί οι συναθροίσεις άνω των πέντε ατόμων, αλλά δεν έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία

Παρ΄όλ’ αυτά, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπάρχει επιπλέον μεγάλη δυνατότητα σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και πως, «Αν και υπάρχει αυξημένη ζήτηση για πόρους όπως ισχυρά παυσίπονα, το ιατρικό σύστημα αντέχει»

Το σημαντικότερο: «Οι προβλέψεις για δυσμενή εξέλιξη της επιδημίας που είχαν γίνει πριν από εβδομάδες δεν έχουν επαληθευθεί», δήλωσε ο Ντάνιελ Κοχ, επικεφαλής της διεύθυνσης μεταδοτικών ασθενειών του υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη, ο Κοχ είπε πως αυτή τη στιγμή 280 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελβετία έφθασε τους 235 ενώ το σύνολο των κρουσμάτων είναι 13.213, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το υπουργείο Υγείας, αν και αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι χειρότεροι φόβοι τους δεν έχουν μέχρι σήμερα επαληθευθεί.

Η χώρα διαθέτει περισσότερες από 1.000 συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης, περιλαμβανομένων εκείνων που έχουν αναπτυχθεί από τον ελβετικό στρατό σε ιατρικές εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί επί τούτου προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο κατακλυσμό από ασθενείς.

«Είναι 280 άνθρωποι που αγωνίζονται για τη ζωή τους», δήλωσε ο Κοχ. Ωστόσο «Καμία ΜΕΘ δεν είναι γεμάτη. Όλες εξακολουθούν να έχουν δυνατότητα. Μπορούμε να διασωληνώσουμε περισσότερους ανθρώπους, αλλά ελπίζουμε ότι ο πληθυσμός θα παραμείνει πειθαρχημένος. Είναι ο μοναδικός τρόπος να αποτρέψουμε μια κατάσταση όπου πολύ περισσότεροι ασθενείς θα χρειαστεί να διασωληνηθούν».

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελβετία ρίχνει χρήματα στην πληγείσα από την κρίση οικονομία της και διέθεσε την Πέμπτη δάνεια με κρατική εγγύηση ύψους 20 δισεκ. ελβετικών φράγκων.

Μέχρι σήμερα, περίπου 15.930 επιχειρήσεις είχαν συμπληρώσει αιτήσεις για δάνεια, ανέφερε η κυβέρνηση, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς δουλειά αυξήθηκε κατά 13.500, και είχαν υποβληθεί 757.000 αιτήσεις για λιγότερες εργάσιμες ώρες, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 15% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών Ουέλι Μάουρερ είπε πως η κυβέρνηση θα βοηθήσει ευχαρίστως με τα δάνεια, αλλά τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν και πως δεν μπορεί να καλύψει απώλειες εισοδήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν μοιράζουμε ομοσπονδιακά χρήματα, αλλά χρήματα των φορολογουμένων», δήλωσε ο Μάουρερ στο ραδιόφωνο SRF. «Αρκετοί από εκείνους που πληρώνουν φόρους είναι τώρα εν μέρει άνεργοι, οι δουλειές τους κινδυνεύου, και τώρα παίρνουμε χρήματα από αυτούς που έχουν και τα μοιράζουμε αλλού όπου υπάρχουν επίσης προβλήματα», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.