ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κορωνοϊός: Επαναπατρίζονται 700 Ευρωπαίοι από τη Γουατεμάλα

Κορωνοϊός: Επαναπατρίζονται 700 Ευρωπαίοι από τη Γουατεμάλα

Περίπου 700 Ευρωπαίοι άρχισαν χθες Κυριακή να φεύγουν από τη Γουατεμάλα, με μια πρώτη πτήση που μετέφερε 250 εξ αυτών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στη Γουατεμάλα, ο Χάραλντ Κλάιν, διευκρίνισε στον Τύπο ότι αυτή η πρώτη πτήση τσάρτερ εγκατέλειψε τη χώρα της κεντρικής Αμερικής τις πρώτες πρωινές ώρες, αναχωρώντας από το διεθνές αεροδρόμιο Λα Αουρόρα με προορισμό διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Στο αεροπλάνο επιβιβάστηκαν 210 υπήκοοι της Γερμανίας, 16 υπήκοοι της Ιταλίας και επίσης πολίτες διαφόρων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που ήταν αποκλεισμένοι στη Γουατεμάλα εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνηση του προέδρου Αλεχάντρο Γιαματέι.

Ο Γιαματέι ανήγγειλε στα τέλη Μαρτίου απαγόρευση της κυκλοφορίας (από τις 16:00 ως τις 04:00), μέτρο που παρατάθηκε χθες για άλλες δύο εβδομάδες, απαγόρευση εισόδου στους αλλοδαπούς, κλείσιμο των χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών σημείων εισόδου στην επικράτεια και την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Γερμανίας, κανένας από τους ευρωπαίους υπηκόους που εγκατέλειψαν χθες τη Γουατεμάλα δεν παρουσιάζει συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο πτήσεις, η μια σήμερα Δευτέρα, με την οποία θα επαναπατριστούν 250 άνθρωποι, κι άλλη μια μεθαύριο Τετάρτη, που θα παραλάβει ισάριθμους επιβάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αρχές της Γουατεμάλας είχαν καταγράψει μέχρι χθες συνολικά 34 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό — στους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί συγκαταλέγεται μια υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου — και έναν θάνατο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.