ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χιλιάδες Κινέζοι «ξεχύθηκαν» στην εξοχή μετά την άρση της καραντίνας – Πάνω από 20.000 άτομα σε ένα μέρος (βίντεο)

Χιλιάδες Κινέζοι «ξεχύθηκαν» στην εξοχή μετά την άρση της καραντίνας – Πάνω από 20.000 άτομα σε ένα μέρος (βίντεο)

Μετά από μήνες οι αρχές στην Κίνα χαλάρωσαν τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού και οι Κινέζοι ξεχύθηκαν στους δρόμους.

Την ευκαιρία να αποδράσουν για λίγο από την πολύμηνη καραντίνα, είχαν πολλοί το Σαββατοκύριακο πολλοί πολίτες της Κίνας, σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφού υπήρξε χαλάρωση στους κανόνες περιορισμού για την καταπολέμηση του COVID-19.

Από τον Δεκέμβριο όταν και εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην πόλη Γουχάν της Κίνας και την ταχύτατη εξάπλωση του σε ολόκληρη τη χώρα, οι αρχές επέβαλλαν αυστηρά μέτρα καραντίνας.

https://twitter.com/FarhangNamdar/status/1246844669524348935

Μετά από μήνες ωστόσο και με τα στοιχεία να δείχνουν πως η έξαρση έχει περάσει το σημείο της κορύφωσης της, οι τοπικές αρχές σε διάφορα μέρη της χώρας, αποφάσισαν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς.

Το Σαββατοκύριακο, η οροσειρά Χουανγκσάν ή Κίτρινα Βουνά όπως είναι αλλιώς γνωστή, κατακλύστηκε από δεκάδες χιλιάδες τουριστών, αφού άνοιξε η είσοδος του πάρκου. Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών ωστόσο, εξανάγκασε τις αρχές να κλείσουν και πάλι το πάρκο.

​Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο αριθμός των επισκεπτών στο πάρκο που βρίσκεται στην ανατολική Κίνα, ξεπέρασε τις 20.000, ύστερα από την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να επιτρέψει δωρεάν πρόσβαση στην περιοχή, από την 1η έως την 14η Απριλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν όμως οι επισκέπτες ξεπέρασαν το όριο των 20.000 ατόμων, οι αρχές τους προέτρεψαν να επισκεφθούν την τοποθεσία κάποια άλλη ημερομηνία ή να επισκεφθούν άλλα μέρη που είναι πλέον προσβάσιμα στο κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.