Πέθανε η γυναίκα που αποκάλυψε τη σχέση του Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι (φωτο)

Πέθανε η γυναίκα που αποκάλυψε τη σχέση του Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι (φωτο)

Πέθανε η Αμερικανίδα που αποκάλυψε τη σχέση του Μπίλ Κλίντον με την μαθητευόμενη τότε στον Λευκό Οίκο Μόνικα Λεβίνσκι.

Η Λίντα Τριπ πέθανε στα 70 της χρόνια, αφού υπέφερε από καρκίνο στο πάγκρεας, όπως ανέφερε η οικογένειά της σε αμερικανικά ΜΜΕ, την Τετάρτη.

Οι ηχογραφήσεις που έκανε η Τριπ με τις συζητήσεις με την Μόνικα Λεβίνσκι βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίκης για την καθαίρεση το 1998 του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Σύμφωνα με τον BBC, η Τριπ, η οποία είχε εργαστεί και στο Πεντάγωνο και ήταν φίλη με την Μόνικα Λεβίνσκι παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας , έμαθε ότι η νεαρή γυναίκα είχε σεξουαλική σχέση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και άρχισε μυστικά να καταγράφει τις συνομιλίες το 1997. Στη συνέχεια η Τριπ παρέδωσε τις κασέτες στον ειδικό εισαγγελέα Κένεθ Σταρ ο οποίος ηγήθηκε μίας ευρείας έρευνας για τη προεδρία του Κλίντον. Η Τριπ μάλιστα ήταν εκείνη που αποκάλυψε ότι η Μόνικα Λεβίνσκι είχε στην κατοχή της ένα μπλε φόρεμα το οποίο φέρεται να είχε λερωθεί από το σπέρμα του προέδρου Κλίντον.

Η Τριπ απέδωσε στον πατριωτισμό της το γεγονός ότι παρέδωσε τις πληροφορίες στον Σταρ, επικτριτές της ωστόσο την κατηγόρησαν ότι πρόδωσε τη φιλία της με την Μόνικα Λεβίνσκι και ότι επεδίωξε να υπονομεύσει την προεδρία.

Απολύθηκε από την εργασία της στο Πεντάγωνο την τελευταία ημέρα της προεδρίας Κλίντον το 2001 και αργότερα άνοιξε ένα κατάστημα με τον σύζυγό της στη Βιρτζίνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της η Μόνικα Λεβίνσκι όταν έμαθε ότι η Τριπ αρρώστησε, της ευχήθηκε μέσω Twitter για ταχεία ανάρρωση. Όπως τονίζει πάντως το BBC, στη δίκη του Μπιλ Κλίντον το 1998, η καταληκτική δήλωση της Μόνικα Λεβίνσκι ήταν: «Λυπάμαι πραγματικά για όλα όσα συνέβησαν και μισώ την Λίνα Τριπ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.