Κοιτάζει αμήχανα την κρίση του κορωνοϊού ο ΟΗΕ – Συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά

Κοιτάζει αμήχανα την κρίση του κορωνοϊού ο ΟΗΕ – Συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά

Μπορεί ο κορωνοϊός να πλήττει εδώ και μήνες την ανθρωπότητα, όμως μόλις χθες συνεδρίασε για πρώτη φορά κλιμάκιο του ΟΗΕ, χωρίς ακόμα να έχει αποφασίσει το αν θα πρέπει να δράσει ή όχι.

Το 15μελές αυτό όργανο του ΟΗΕ -στο οποίο έχει ανατεθεί η ευθύνη για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας- προσπαθεί να συμφωνήσει αν πρέπει ή όχι να αναλάβει οποιαδήποτε δράση.

Πάνω από 95.000 νεκροί από κορωνοϊό παγκοσμίως

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πραγματοποίησε μία ψηφιακή ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την πορεία της πανδημίας που έχει μέχρι στιγμής μολύνει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους και σκοτώσει πάνω από 95.000 σε περισσότερες από 200 χώρες και εδάφη παγκοσμίως, σύμφωνα έναν απολογισμό του πρακτορείου Reuters.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.