ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το… «φουρτουνιασμένο» ενυδρείο της Σεούλ (βίντεο)

Το… «φουρτουνιασμένο» ενυδρείο της Σεούλ (βίντεο)

Ένα γιγαντιαίο ενυδρείο με κύματα που σκάνε συνεχώς και αδιαλείπτως εμφανίστηκε στο υπό κανονικές συνθήκες πολυσύχναστο κέντρο της Σεούλ.

Αν και το θέαμα τρομάζει, δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσουν οι τόνοι νερού πάνω σε διερχόμενο.

Η υπερυψωμένη δεξαμενή είναι μια γιγαντιαία αναμορφική οφθαλμαπάτη.

Η περιοχή Gangnam-gu είναι η αντίστοιχη Times Square για την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας και είναι η πρώτη ζώνη ελεύθερων διαφημιστικών οθονών της χώρας.

Εδώ, τεράστιου μεγέθους οθόνες LED έχουν τοποθετηθεί στις προσόψεις κτηρίων και μεταδίδουν εικόνα 18 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Ένα από τα πιο διάσημα για αυτόν τον λόγο κτήρια είναι το άτριουμ COEX, γνωστό και ως η Μέκκα της K-pop.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ οι διαστάσεις της οθόνης που αγκαλιάζει το κτήριο είναι 80 μέτρα πλάτος και 23 μέτρα ύψος, ενώ ανά διαστήματα η οθόνη δείχνει περιεχόμενο «Korean Waves».

Γι’ αυτή την οθόνη, η με έδρα τη Σεούλ d’strict δημιούργησε την αναμορφική οφθαλμαπάτη στην οποία έδωσε την ταιριαστή επωνυμία «Wave».

Η αναμορφική εικόνα ή αναμορφική οφθαλμαπάτη -τις απαρχές της συναντάμε την περίοδο της Αναγέννησης- είναι μια παραμορφωμένη προβολή που γίνεται αντιληπτή από συγκεκριμένο σημείο θέασης.

Στη βάση αυτής της αρχής, η d’strict δημιούργησε το «Wave», ένα πραγματικό κύμα που προβάλλεται στις γιγαντιαίες οθόνες να σκάει πάνω στο γυαλί, γεννώντας φόβο στον περαστικό ότι θα τον καταπιεί.

Μοιάζει σαν το λυσσασμένο νερό να έχει τη δύναμη να σπάσει το γυαλί και να πλημμυρίσει τους σχεδόν άδειους, σήμερα, λόγω της πανδημίας δρόμους. Ωστόσο, παρόλο που η εγκατάσταση συνοδεύεται από υποβλητικό ήχο, δεν υπάρχει κανένας φόβος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.