«Χαλάνε» τα σχέδια του Έλον Μασκ: Αλλάζει το… διαστημικό όνομα του παιδιού του (φώτο)

«Χαλάνε» τα σχέδια του Έλον Μασκ: Αλλάζει το… διαστημικό όνομα του παιδιού του (φώτο)

Ακυρώνονται τα σχέδια του Έλον Μασκ και της συντρόφους του, Κλερ Ελιζ Μπούτσερ, καθώς το… διαστημικό όνομα του παιδιού τους δεν συνάδει με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια.

Το όνομα «X Æ A-12» δεν είναι νόμιμο σε πιστοποιητικό γέννησης στην πολιτεία Καλιφόρνια κατά συνέπεια το ζευγάρι αποφάσισε να αλλάξει γραμμή πλεύσης.

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια εκδίδει έναν οδηγό με τα ονόματα που επιτρέπονται να δώσουν οι γονείς στα παιδιά τους. Σύμφωνα με τον οδηγό, μόνο οι 26 χαρακτήρες της αγγλικής αλφαβήτου και τα κατάλληλα σημεία στίξης, όπως κόμμα, τελεία, παύλα μπορούν να εμφανιστούν σε επίσημα έγγραφα όπως το πιστοποιητικό γέννησης.

«Όχι, ένα όνομα όπως το X Æ A-12 δεν επιτρέπεται», δήλωσε πρόσφατα εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια.

Αριθμοί, εικονογράμματα, ιδεογράμματα και διακριτικά σήματα, όπως σημεία στίξης που δηλώνουν έμφαση, δεν ακολουθούν τις επίσημες οδηγίες.

Οι οδηγίες δεν είναι νόμοι, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο όνομα δεν είναι παράνομο, απλά δεν θα γίνει αποδεκτό ως το νόμιμο όνομα του παιδιού.

Ο γιος τους λοιπόν δεν θα ονομάζεται X Æ A-12 – δηλαδή ένας συνδυασμός του X για «την άγνωστη μεταβλητή» Æ που αντιπροσωπεύσει την αγάπη και την τεχνητή νοημοσύνη, και το A-12 για να τιμήσει τον πρόδρομο του αγαπημένο τους αεροσκάφους, το SR -71.

To νέο όνομα του νεογέννητου θα είναι, σύμφωνα με την Γκράιμς, «X Æ A-Xii», όπως διευκρίνισε μέσω instagram. «Λατινικοί αριθμοί. Επιτρέπεται μία παύλα» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.