ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τρέξτε να προλάβετε: Χαρίζεται στοιχειωμένο σπίτι στη Λουιζιάνα – Ζει το πνεύμα μιας γυναίκας (φώτο)

Τρέξτε να προλάβετε: Χαρίζεται στοιχειωμένο σπίτι στη Λουιζιάνα – Ζει το πνεύμα μιας γυναίκας (φώτο)

Αν δεν είστε απ’ αυτούς που φοβούνται τα φαντάσματα και θεωρείτε τους εαυτούς σας θαρραλέους, τότε σας έχουμε προσφορά, καθώς ένα στοιχειωμένο σπίτι στη Λουιζιάνα… χαρίζεται!

Το ημερολόγιο γράφει 13 Νοεμβρίου 1974 όταν ο 23χρονος τότε Ρόναλντ Ντεφέο Τζούνιορ πυροβολεί και σκοτώνει τους γονείς και τα τέσσερα αδέλφια του μέσα στο σπίτι τους σε μια όμορφη γειτονιά της νότιας ακτής του Λόνγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη. Μετά την καταδίκη του Ρόναλντ, ο οποίος βρίσκεται μέχρι και σήμερα στη φυλακή, μία οικογένεια αγοράζει το σπίτι σε τιμή ευκαιρίας τον Δεκέμβριο του 1975 και μετακομίζει εκεί με τα τρία παιδιά της. Όταν οι νέοι ιδιοκτήτες ανακαλύπτουν την ιστορία του σπιτιού καλούν δύο φορές για αγιασμό κάποιον ιερέα, ο τελευταίος ωστόσο ανεβάζει υψηλό πυρετό και το σώμα του γεμίζει από κόκκινα στίγματα… Είκοσι οκτώ ημέρες αργότερα, η οικογένεια εγκαταλείπει πανικόβλητη το σπίτι υποστηρίζοντας ότι είναι στοιχειωμένο και… «κατειλημμένο» από μεταφυσικά φαινόμενα. Η ιστορία τους, μεταφέρεται τον Σεπτέμβριο του 1977 στις σελίδες του βιβλίου «Amityville Horror House» και αποτελεί την βάση μιας σειράς ταινιών με την τελευταία από αυτές να κυκλοφορεί το 2018 με τον τίτλο «The Amityville Murders». Η αλήθεια του ένα μυστήριο όπως ακριβώς και η ιστορία ενός σπιτιού που χαρίζεται σήμερα στην Λουιζιάνα…

Χαρίζεται όπως είναι… στοιχειωμένο!

Μάρτιος 2020. Ένα μεσιτικό γραφείο της Λουιζιάνα με την επωνυμία «Dawn Vallot Declout» καταχωρεί στην σελίδα του στο facebook ένα εμβληματικό ξύλινο σπίτι, 230 τετραγωνικών μέτρων, της δεκαετίας του 1930 με την επισήμανση «Χαρίζεται». Μοναδικό «βάρος» για τον υποψήφιο αγοραστή το ποσό των 80.000 δολαρίων που θα πρέπει να καταβάλει για την μετακίνησή του είκοσι χιλιόμετρα μακριά καθώς όπως αναφέρει η υπεύθυνη του μεσιτικού γραφείου Σύλβια Μακλέιν,: «Η εταιρία μας αγόρασε τη γη και θέλουμε να εξοικονομήσουμε όσο περισσότερο χώρο πρασίνου γίνεται για την γειτονιά. Δυστυχώς, αυτό το σπίτι, λόγω ανάπτυξης, δεν χωράει πλέον εδώ και πρέπει να μεταφερθεί αλλού».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εν λόγω αγγελία προσέλκυσε εκατοντάδες σχόλια από άτομα που ενδιαφέρονταν να αποτελέσουν τους νέους ιδιοκτήτες του, ωστόσο το πραγματικό ενδιαφέρον εντοπίστηκε στα σχόλια των πρώην ενοίκων του αλλά και των ντόπιων. Σχόλια που επέμεναν ότι το σπίτι αυτό είναι… στοιχειωμένο συγκρίνοντάς το με το θρυλικό σπίτι του τρόμου του Amityville Horror.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Facebook, η τελευταία ενοικιάστρια του σπιτιού, Γκίμπσι Ντον, πριν αυτό εγκαταλειφθεί: «Η ιδιοκτησία ήταν ένας παράδεισος, αλλά αυτό το σπίτι είναι πραγματικά τρομαχτικό. Μέσα του κατοικούν πνεύματα τα οποία ενίοτε μιλούν… Εάν δεν σας αρέσει να επικοινωνείτε με τον κόσμο των πνευμάτων, καλύτερα να το ξεχάσετε.» ενώ ακόμη ένας ενοικιαστής, ο Γκάρι Άλεμαν σημείωσε πως: «Εκεί μέσα βίωσα τρεις ανεξήγητες εμπειρίες ενώ και ο φίλος μου που έζησε σε αυτό το σπίτι είχε βιώσει πολλές περισσότερες…».

Αν και κανένας από τους πρώην κατοίκους δεν διευκρίνισε ακριβώς τι συνέβη, μια γυναίκα που μεγάλωσε σε αυτό το σπίτι αποκάλυψε τις εμπειρίες της. Η Ντον Βάλοτ Ντεκλάουτ , είπε στην « The MIRROR » ότι οι προγονοί της αγόρασαν το 1860 το οικόπεδο των 1600 στρεμμάτων, σε τμήμα του οποίου είναι κτισμένο το σπίτι, και πως η προγιαγιά της Aντέλ πέθανε εκεί το 1967: «Η προγιαγιά μου έζησε εκεί σχεδόν 90 χρόνια και έκανε πάντα σαματά χτυπώντας δυνατά τις κατσαρόλες. Πιστεύω ότι το πνεύμα της στοιχειώνει το σπίτι αλλά εκείνη δεν είναι καθόλου απειλητική», δήλωσε η Ντεκλάουτ στην εφημερίδα προσθέτοντας: «Έζησα εκεί έως το 1980 και θυμάμαι ότι ακούγαμε συνεχώς θορύβους από την κουζίνα. Σαν κάποιος να μαγείρευε και να χτυπούσε τα καπάκια από τις κατσαρόλες ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κανείς μέσα στην κουζίνα».

Οι… κυνηγοί φαντασμάτων που έφυγαν τρέχοντας!

Ήταν τα παραπάνω σχόλια που κέντρισαν ακόμη περισσότερο την αχαλίνωτη φαντασία δύο… κυνηγών φαντασμάτων του Γκρεκ Μάτλοκ και της Σίντυ Πιρ. Το εν λόγω δίδυμο που κυνηγά φαντάσματα εδώ και 20 χρόνια αποφάσισε να περάσει λίγες ημέρες (και κυρίως νύχτες) στο στοιχειωμένο σπίτι της Λουιζιάνα με την εμπειρία του να καταγράφεται στην «The Sun»: «Όταν κάλεσα ένα πνεύμα για να δώσει σημάδι ύπαρξης μία πόρτα άνοιξε αργά», είπε ο Γκρεκγ για να συμπληρώσει αμέσως μετά η Σίντυ: «Ένα φάντασμα είχε σβήσει όλα τα φώτα και είχε «στραγγίξει» όλη την ενέργεια από τα ειδικά μηχανήματα που είχαμε μαζί μας. Είναι το χειρότερο μέρος που έχουμε μείνει ποτέ…».

Όπως αφηγείται η Σίντυ στην εφημερίδα, στην οποία έχει δοθεί και βίντεο της συνομιλίας τους με κάποιο πνεύμα (!): «Τη δεύτερη μέρα, πήγαμε και μείναμε τη νύχτα εκεί. Το πνεύμα κατέστρεψε πέντε από τις μπαταρίες μας, τα μηχανήματα μας ξέμειναν αδικαιολόγητα από ενέργεια». Ζητήσαμε από το πνεύμα ένα σημάδι, αν ήθελε να φύγουμε και τότε έκλεισε ένα φως. Όταν αποφασίσαμε να παραμείνουμε στο σπίτι, η πόρτα του υπνοδωματίου της Αντέλ άνοιξε μόνη της κι ύστερα έκλεισε δυνατά. Τα όσα ζήσαμε εκεί είναι το λιγότερο ανατριχιαστικά και το σπίτι είναι σίγουρα στοιχειωμένο…»

Από την άλλη, ο Μάτλοκ περιέγραψε μια συνάντηση με το πνεύμα στις 2 π.μ., λέγοντας: «Μπήκα μέσα στο δωμάτιο, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του σπιτιού και είδα μία μαύρη μάζα να στέκεται εκεί, δεν ήταν σκιά, αλλά μία πραγματική μάζα. Δεν νομίζω ότι ήταν η ηλικιωμένη κυρία, νομίζω ότι ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό, το σχήμα ήταν μεγαλύτερο από το ύψος της Αντέλ, όταν εκείνη πέθανε εκεί στα 90 της χρόνια. Η μάζα άρχισε να στρέφεται σε αργή κίνηση προς την πλευρά μου και τότε έτρεξα μακριά. Δεν είναι μόνον ότι το έβλεπα, είναι κι αυτό που ένιωσα όσο βρισκόμουν εκεί. Μπορούσα να νιώσω τη δύναμή του, ήταν κάτι πολύ κακό. Βγήκαμε από το σπίτι και ήμουν πραγματικά εξαντλημένος, Αυτό το πνεύμα αντλεί ενέργεια από τους ανθρώπους, το στήθος μου πονάει ακόμη και σήμερα…».

Μετά το περιστατικό, ο Γκρεγκ και η Σίντυ αποφάσισαν να τα παρατήσουν, ωστόσο χωρίς να μπορούν ακόμη και σήμερα να απαντήσουν το «γιατί» αποφάσισαν να επιστρέψουν για άλλη μια φορά στο στοιχειωμένο σπίτι: «Κάπως έτσι βιώσαμε άλλο ένα τρομακτικό περιστατικό», λένε με μια φωνή και συνεχίζουν: «Ακούγαμε γρατζουνιές στους τοίχους και γρυλίσματα ενώ από τον πάνω όροφο αναδυόταν μία φρικτή μυρωδιά. Αυτό δεν μοιάζει με το «μέσο φάντασμα» που έχουμε συναντήσει στα χρόνια που ασχολούμαστε με το κυνήγι φαντασμάτων. Αυτό ήταν κάτι πολύ κακό… Το σπίτι της Λουιζιάνα είναι σίγουρα το χειρότερο σπίτι που έχουμε βρεθεί ποτέ. Κανείς δεν γίνεται να μείνει εκεί μέσα…».

Η εφημερίδα δεν θα μπορούσε να μην απευθυνθεί και στην μεσίτρια Μακλέιν η όποια δήλωσε ότι έχει ακούσει κάποιες φήμες για το στοιχειωμένο σπίτι οι οποίες δεν αποτελούν τίποτε παραπάνω από «πραγματικά χαριτωμένες ιστορίες». Όπως εύστοχα της απάντησε ένας αναγνώστης «Το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι, πριν μας το χαρίσει, να μείνει η ίδια μια νύχτα εκεί…»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.