ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Χιλή: Συνεχίζεται για 4η εβδομάδα το lockdown στο Σαντιάγο

Χιλή: Συνεχίζεται για 4η εβδομάδα το lockdown στο Σαντιάγο

Οι υγειονομικές αρχές της Χιλής ανακοίνωσαν την παράταση, για τέταρτη εβδομάδα, των μέτρων περιορισμού στο Σαντιάγο για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Χιλή κατέγραψε νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων το προηγούμενο 24ωρο, με το σύνολο πλέον να ανέρχεται σε 1.275, ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 113.628, στην χώρα των 18 εκατομμυρίων κατοίκων. Μόνο τις προηγούμενες 24 ώρες, καταγράφηκαν 87 θάνατοι και 4.942 μολύνσεις, νέα θλιβερά ρεκόρ που κατέρριψαν αυτά που είχαν καταγραφεί μόλις μία ημέρα νωρίτερα.

Ο υπουργός Υγείας Χάιμε Μάνιαλιτς πάντως διευκρίνισε ότι οι υψηλότεροι αριθμοί οφείλονται στη νέα μέθοδο καταμέτρησης, στο γεγονός ότι στα επιβεβαιωμένα κρούσματα συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των ιολογικών αναλύσεων PCR (αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης), χωρίς να αναμένονται τα οριστικά. Ο Μάνιαλιτς πρόσθεσε πως τα μέτρα περιορισμού, που τέθηκαν σε ισχύ τη 15η Μαΐου στην πρωτεύουσα των 7 εκατομμυρίων κατοίκων, παρατείνονται ως τη 12η Ιουνίου. Ο υπουργός στηλίτευσε το γεγονός ότι το lockdown δεν μείωσε τις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα της Χιλής παρά μόλις κατά 30%, καθώς καταγράφονται πολλές παραβιάσεις των μέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε πολλές παραβιάσεις. Για να είναι αποτελεσματικός ο περιορισμός, πρέπει οι μετακινήσεις να μειωθούν κατά τουλάχιστον 50%», επέμεινε ο υπουργός, ο οποίος απαίτησε ο πληθυσμός να μειώσει στον μέγιστο βαθμό τις εξόδους για να μειωθούν οι μολύνσεις, καθώς οι υπηρεσίες υγείας συνεχίζουν να βρίσκονται στα όρια του απόλυτου κορεσμού. Στο Σαντιάγο, ο δείκτης πληρότητας των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) φθάνει το 97% και στην υπόλοιπη Χιλή βρίσκεται περί το 88%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.