ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εξαπλώνεται η πανδημία του κορωνοϊού στην Αρμενία

Εξαπλώνεται η πανδημία του κορωνοϊού στην Αρμενία

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανακοίνωσε σήμερα ότι η πανδημία του κορωνοϊού επιδεινώθηκε στη χώρα και ότι τα νοσοκομεία είναι πλέον υπερπλήρη λόγω της εισροής ασθενών.

«Έχω άσχημα νέα. Η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώνεται και τα ιατρικά κέντρα δεν μπορούν να νοσηλεύουν εγκαίρως όλους τους ασθενείς που έχουν προβληθεί από κορωνοϊό και χρήζουν», θεραπείας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει επίσης προσβληθεί, σε βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

H Αρμενία, μικρή χώρα του Καυκάσου, με πληθυσμό σχεδόν τριών εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει επίσημα 11.221 κρούσματα κορωνοϊού και 176 θανάτους.

Ο υπουργός Υγείας Αρσέν Τοροσιάν μίλησε επίσης για τον θάνατο «που προκλήθηκε από άλλες ασθένειες» 68 ασθενών θετικών στον κορωνοϊό και σύμφωνα με τον Νικόλ Πασινιάν, έως 20.000 άνθρωποι μπορεί να έχουν μολυνθεί χωρίς όμως να έχουν συμπτώματα.

Τη Δευτέρα, ο Πασινιάν δήλωσε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό αλλά είναι ασυμπτωματικοί, τονίζοντας ότι πλέον θα εργάζεται από απόσταση.

Οι ιατρικές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν την πρόσβαση στις μονάδες εντατικής θεραπείας στους ασθενείς «με τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης».

Οι αρμενικές αρχές επικρίθηκαν για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση, ειδικοί εκτιμούν συνεπώς ότι η απόφαση να κλείσουν τα σύνορα λήφθηκε πολύ αργά και ότι οι πολιτικοί υπεύθυνοι είχαν στείλει αντιφατικά μηνύματα στους πολίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν αποκλείει μια νέα καραντίνα σε εθνική κλίμακα. Η προηγούμενη καραντίνα χαλάρωσε σε μεγάλο βαθμό στις αρχές Μαΐου με την επαναλειτουργία των αίθριων χώρων και ορισμένων επιχειρήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.