Αγγλία: Περαστικοί σπάνε αυτοκίνητο για να σώσουν σκύλο που κινδυνεύει να πεθάνει από τη ζέστη (βίντεο)

Αγγλία: Περαστικοί σπάνε αυτοκίνητο για να σώσουν σκύλο που κινδυνεύει να πεθάνει από τη ζέστη (βίντεο)

Ασυνείδητος οδηγός άφησε το σκύλο του για μισή ώρα μέσα στο αμάξι και εκείνος κινδύνεψε να πεθάνει από τη ζέστη.

Περαστικοί έσπασαν το παράθυρο του αυτοκινήτου προκειμένου να τον σώσουν.

Οι περαστικοί παρατήρησαν το κατοικίδιο στο πάρκινγκ ενός μεγάλου σούπερ μάρκετ στο Φορεστφάχ της Αγγλίας, με το μπροστινό παράθυρο να είναι ελάχιστα ανοιχτό. Ανησυχώντας όμως για την υγεία του σκύλου, ζήτησαν αρχικά από τους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ να κάνουν ανακοίνωση από τα μεγάφωνα για τους ιδιοκτήτες του και στην συνέχεια αποφάσισαν να σπάσουν το τζάμι του παραθύρου για να ελευθερώσουν το ζώο.

Η Ζόε Θόρντον, 29 ετών, που κατέγραψε πλάνα του περιστατικού αυτό το Σαββατοκύριακο, ισχυρίστηκε πως ο σκύλος βρισκόταν μόνος του μέσα στο αυτοκίνητο για «τουλάχιστον 30 λεπτά». Η Θόρντον, είπε ότι έβαζε τις τσάντες της στο αυτοκίνητό της, όταν παρατήρησε μια γυναίκα που έδειχνε ανήσυχη λίγο πιο δίπλα. «Πήγαμε για να δούμε τι συνέβαινε και αποδείχθηκε ότι ο σκύλος ήταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Το παράθυρο ήταν ελάχιστα ανοιχτό, αλλά περιμέναμε τουλάχιστον για μισή ώρα μέχρι τελικά να αποφασίσουμε να το σπάσουμε. Είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και για έναν σκύλο, που θα μπορούσε να πεθάνει».

Πώς έσωσαν τον σκύλο που βαριανάσαινε

Στο βίντεο, ένας άνδρας φαίνεται να σπάει το παράθυρο του πίσω καθίσματος για να πάρει τον σκύλο, ο οποίος «ανάσαινε βαριά». Στην συνέχεια, οι υπόλοιποι αγοραστές, προσπαθούν να δώσουν στο ζώο λίγο νερό και να το μετακινήσουν στην σκιά. «Κάναμε ανακοινώσεις στο σούπερ μάρκετ για τον ιδιοκτήτη του οχήματος, αλλά κανείς δεν εμφανίστηκε» είπε η Θόρντον. «Τηλεφωνήσαμε στην αστυνομία και εμφανίστηκαν προτού φτάσουν οι ιδιοκτήτες. Ο σκύλος βαριανάσαινε. Σπάσαμε το παράθυρο λίγο πριν φτάσει η αστυνομία γιατί ήδη είχε περάσει πολύ ώρα. Σκεφτήκαμε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή γιατί το αυτοκίνητο ζεσταινόταν πολύ. Έχω κι εγώ σκύλους και δεν τους αφήνω ποτέ στο αυτοκίνητο. Θέλω απλώς να μάθει ο κόσμος πως δεν πρέπει να αφήνει τα ζώα στο αυτοκίνητο όταν κάνει ζέστη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά, οι ιδιοκτήτες εμφανίστηκαν λίγη ώρα αργότερα και η αστυνομία δεν τους επέβαλε κάποιο πρόστιμο, αλλά τους επέπληξε. Πάντως, παρόμοια περιστατικά παραμέλησης ζώου που έχουν οδηγήσει στον θάνατο σκύλου, έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, δείχνοντας την αδιαφορία κάποιων για τα κατοικίδιά τους ή την άγνοιά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.